Redusert råstofforbruk, mindre bruk av elkraft fra forurensende polske kullkraftverk, sammen med mindre transportbehov, gjør dette til et ekstremt ressurssparende og miljøvennlig produkt.

Sjefsteknolog Stanislaw Brudzcgryzisnki Wroclawic uttaler til VVS-forum at de venter seg mye av nyvinningen: ”Dette er et gjennombrudd for polsk VVS-teknologi. Etter årelange eksperimenter i norske arbeidsbrakker har vi fått frem et produkt som er dømt til å bli en verdenssuksess. Her har du en bereder som ikke krever et kostbart fabrikkanlegg, som sparer miljøet for transport, kan settes opp nesten hvor som helst og ikke må byggess inn. Det beste av alt, er at du etter bruk får igjen pant på flasken, for butikken ser ikke at det er hull i den. Den første skipslasten med deler til Varmtvannsbereder X er allerede lastet om bord i et skip med kurs for Moss.

Det er ventet at produktet vil bli demonstrert på den neste energi- og miljøkonferansen i regi av Stiftelsen Vekst, og at olje- og energiministeren vil vie det stor oppmerksomhet i sin innledningstale.

VVS-forum har forelagt bildet av Bereder X for toppfolk hos de store norske berederprodusentene. Begge vil være anonyme, men deres uttalelser er klare:
– Dette var meget interessant, jeg tror vi må stille om robotene.
– Jeg har alltid sagt at vi har mye å lære av polakkene. Dette er et sjokk for bransjen. Min fem år gamle sønn kunne ikke gjort det bedre.