På det norske markedet er JRG Gunzenhauser særlig kjent for Sanipex-systemet, som er markedsleder på rør-i-rør. JRG er ikke inne på eiersiden i Armaturjonsson AS. Dagens ledelse innen JRG fortsetter også med de nye eierne. Partene er enige om å holde salgssummen konfidensiell.

– For Armaturjonssons del betyr oppkjøpet ingenting på kort sikt, fremhever administrerende direktør Kjell Bernt Kalland.

– Våre avtaler med JRG Gunzenhauser lever med JRG inn i Georg Fischer, mens det på lengre sikt åpner seg muligheter for ytterligere produkter og systemer. Både Armaturjonssons ledelse samt deres eier, Ernströmgruppen AB, mener dette var en klok beslutning av sin samarbeidspartner, og ser frem til de utviklingsmuligheter vi vil ha sammen i fremtiden.

Av pressemeldingen fremgår det videre: JRG har i de senere år har forsterket sin profil på markedet med flere innovative produkter og systemer, og målet som ble satt i 2001 om en 50 % omsetningsøkning ble nådd i 2007. Men vi lever i en omskiftelig verden, hvilket innebærer bl.a. at det blir vanskeligere å fortsette som en forholdsvis liten privateid virksomhet når alle hovedkonkurrenter samles i stadig større og mer globale konstellasjoner.

Ledelsen i JRG fant derfor ut at det nå var riktig tid å inngå i en større sammenheng for å sikre virksomhetens fremtid. Takket være store synergimuligheter med Georg Fischer er dette en meget riktig partner for fremtiden. Det understrekes at konkurransemyndighetenes godkjenning gjenstår før oppkjøpet er ferdig gjennomført. ”

Kjell Bernt Kalland opplyser til VVS-forum at Armaturjonsson så langt i år ikke har merket noen negativ utvikling i markedet, og at omsetningen i 2008 vil ligge betydelig over fjoråret.