– Vi hadde budsjettert med en viss nedgang, men den ble mindre enn ventet og mindre enn markedet for øvrig. Det betyr at vi vant markedsandeler i første halvår, og juli var veldig bra, faktisk enda bedre enn i 2008.
– Det jeg er usikker på er hvordan høsten blir i forhold til fjoråret, for høsten i fjor var utrolig bra. Kanskje er det riktigere å sammenlikne med 2007.

Geberit møter høsten som markedsleder på pressfittingssystemer og med en sterk stilling når det gjelder sisterner. Som kjent har Mapress vært under utvikling og nytt design samt en forbedring av systemet er implementert i 2009. Systemet har fått beskyttelses kapper på fittings og pressindikator. Dette gir en ytterligere sikkerhet i det mye omtalte rørsystemet. En produktgruppe i vekst er Geberit Mepla, et alupex rørsystem for både kaldt og varmt vann. Det leveres i opptil 75 mm, en dimensjon rørleggeren fint kan håndtere alene, sier Bjørn Arve Sømhovd..

Blant årets nye produkter fra Geberit er en selvrensende design-vannlås og hærverkssikre betjeningsplater til klosetter og urinaler.