Dette forteller Håkon Killerud, leder for Armaturjonssons prosjektavdeling. Produktet han sikter til er Arjonmelt, som han beskriver slik:
– Arjonmelt er et system for vannbåren gatevarme med et spesialutviklet snøsmelterør. Det inngår også nødvendige fordelere i messing eller plast. Plastfordelerne er egnet for nedgraving der det er aktuelt. Det spesielle ved Arjonmelt er detaljene. Plastfordeleren er bl.a. i polypropylen tilsatt glassfiber for å få bedre mekanisk styrke. En viktig detalj er at vi bruker en innsveisingssadel i stedet for å sveise avstikket direkte. Dette er løsninger som gjør Arjonmelt til et sikkert og monteringsvennlig system.

– Arjonmelt er vårt eget merke, akkurat som Arjonfloor, fortsetter Killerud. – Systemet har ”full flow”; det vil si det er ingenting i koblingen som skaper ekstra trykkfall. Snøsmelting er et godt alternativ for gårdeiere. Det er praktisk og miljøvennlig, og det er et effektivt middel mot lårhalsbrudd. Vi ser for oss dette på store prosjekter hvor vi også er inne med andre produkter. Dokumentasjon vil bli lagt ut på hjemmesidene våre.

Et annet produkt Armaturjonsson innarbeider, er JRG Legio Therm, et system for forebyggelse av legionellavekst i sanitæranlegg. Systemet går ut på å spyle anlegget med ekstra varmt vann med angitte tidsintervaller. Systemet består av en strømforsyning, Legio Therm-ventilen som plasseres på sirkulasjonsledningen tilbake til berederen, og en Master som styrer hvor ofte du skal spyle. Systemet er beregnet på installasjon både i nye og eksisterende anlegg, som skoler, sykehjem, sykehus, hoteller og lignende. Systemet kan knyttes opp mot for eksempel et SD-anlegg.

Sanipex – også i silo
”Egen lykke er bra, men andres ulykke er heller ikke å forakte”, het det. Ikke minst pressefolk vet det. Jo flere døde jo bedre; og gi meg en sexskandale, jo saftigere desto bedre. Den slags trekker lesere til nettsidene som fluene trekkes til lyset. Det er derfor pinlig å måtte innrømme at vi heller ikke denne gang kan by på noe slikt, så vi får nøye oss med vannlekkasjer. Det kan være seigt nok.

I sommer har vi vært underholdt med meldinger om vannskader i den såkalte studentsiloen på Kuba*. Skadene er beregnet til å koste om lag 60 millioner kroner. Det betyr at noen får en tilsvarende ekstra omsetning. En av dem er Armaturjonsson, der Jon Gulbrandsen for tiden arbeider med siloredning.

– Under planleggingen av de nye skapløsningene bygget vi en fullskala vegg i vår testlab, opplyser Jon Gulbrandsen. – VVS-rådgiver og rørlegger kom hit og vi så på detaljene sammen, og vår løsning ble valgt. Dette er et eksempel på hvordan vi jobber, vi gir oss tid med de viktige detaljene og kan sparre litt på løsninger.

– Vi ser oss hele tiden som samspillpartnere og vår oppgave er å gavne kunden, fremhever Håkon Killerud. Jeg kaller oss samspillpartner, og for prosjektavdelingen dreier det seg om å være tidlig inne i prosjektene og kunne ta frem kundetilpassede løsninger, med stort innslag av engineering. Vi er nå i dialog om rehabilitering av fire større boligblokker hvor vi nyttiggjør oss erfaringer fra dette prosjektet. 


Studentsiloen på Grünerløkka.

*Kuba er en sammentrekning av Kuskebakken, et sted på Grünerløkka der vognmennene tok seg en hvil.