Det er primært de store boligfeltene og leilighetskompleksene det har bremset litt opp på i Ålesund, mens andre markedssegmenter holder seg godt oppe. Ålesund er med andre ord et speilbilde av andre lokale markeder i Norge.

- Både rehabilitering og servicemarkedet fungerer godt. Vi har mye å gjøre innen disse områdene, sier Rønnestad.
- Hva med rehabilitering og oppussing av bad?
- Folk vil gjerne pusse opp badene sine. Vi har mange henvendelser som munner ut i konkrete arbeidsoppgaver når det gjelder bad.

- Hvordan er markedsutsiktene generelt i Ålesund?
- Det virker ikke som om det er noe dramatikk foreløpig, men vi er som alle andre spente på hva som skjer utover i året. Det er mange forslag og planer i Ålesund, men om disse blir realisert er en helt annen sak.

Arthur Rønnestad Eft. AS har drevet rørleggervirksomhet i Ålesund i over 60 år. Den tradisjonsrike rørleggerbedriften er ikke med i noen kjede og har butikklokaler i Ålesund Storsenter. Kontor, lager og verksted ligger på annet sted i sentrum av byen. Daglig leder Geir Rønnestad er godt fornøyd med ha forretning i et kjøpesenter og det å drive på selvstendig grunnlag. Han sier til vvs-forum.no:
- Vi har hatt butikklokaler i kjøpesenteret i mange år. Det fungerer utmerket å ligge i et slikt senter med stor kundetilstrømning. Vi var tidligere med i en kjede, men har nå valgt å stå utenfor. Det er behagelig å styre dagen sin helt selv uten å ha hensyn til annet enn egen virksomhet.


Arthur Rønnestad Eft. AS har både kontor og butikk i Ålesund Storsenter.