Det jobbes aktivt med å redusere omfanget av vannlekkasjer og påfølgende skader på flere fronter. Blant annet har leverandøren Waterguard produkter som er effektive til det formålet og som i tillegg kan redusere forsikringspremien med 15 – 20 prosent.

-Når det gjelder vår nyeste modell, NRL SmartStopp, som er en videreutvikling av NRL Stoppen, har vi nå kommet frem med en modell som både forsikringsselskapet og NRL har veldig stor tro på, sier daglig leder i Waterguard, Haakon Munkejord.

NRL SmartStopp er en trådløs dørbryter som ved aktivering vil stenge vannet til boligen med kun et tastetrykk. I tillegg følger det med to trådløse sensorer som kan plasseres ut i soner i boligen hvor det er vanninstallasjoner, men ikke sluk i gulvet. Dette er også et krav i den nye TEK10 standarden.

- Dørbryteren som også fungerer som en sentral, kan tilkobles boligens alarmanlegg og bli aktivert ved påsetting av alarmen. Dette mener forsikringsselskapene er den gunstigste løsningen for boliger, da de fleste husker å sette på boligalarmen. SmartStoppen som er innkoblet vil da automatisk stenge hovedtilførsel av vannet til boligen og forhindre eventuell lekkasje, forteller Munkejord.

Du kan trygt forlate boligen, og forsikringsselskapene er villig til å gi 15-20 prosent rabatt på boligforsikringen ved installasjon av dette produktet.

SmartStoppen lagerføres hos de største VVS-grossistene og er ifølge Munkejord blitt svært godt mottatt av rørleggeren.

– En gunstig pris kombinert med reduksjon i boligforsikringspremien burde gjøre dette til et godt salgbart produkt, avslutter Munkejord.

Produktpakken består av følgende:
1 stk. Trådløs dørbryter (Smart Switch) f/230 V AC
1 stk. Smart Socket som styrer magnetventil
1 stk. Danfoss Magnetventil ¾” EV 220B
2 stk. Trådløse sensorer
Ledning for oppkobling til alarm anlegg