Armaturjonsson etablerte for fem år siden et samarbeid med den tyske produsenten Aquatherm, og har i ettertid jobbet med å bygge opp rørsystemer for kjøling og varme under merkenavnet blue pipe, og red pipe som er sprinkler- og vanntåkeinstallasjon-systemet.

Det er spesielt red pipe som har en ubetinget suksess i det norske markedet. Systemet innehar godkjennelser fra VDS, LPCB og FG, og er godkjent for innstøpning så lenge bygget er prosjektert i.h.t. NS-INSTA 900-1. Dette har ført til at Armaturjonsson blant annet har utviklet egne innstøpningsstusser som sendes til betongdekkeprodusenten slik at sprinklerhodene blir plassert i betongkonstruksjonen. Dette gjør montasjen på stedet enklere og tidsbesparende.
- Rørsystemet er i plast (PP-R) og har dermed ingen korrosjonsproblematikk, hvilket er en stor fordel, spesielt i forhold til den nylig offentliggjorte rapporten fra Sintef om problematikken rundt enkelte metallrørtyper. Rørleggeren spares også for mange tunge løft, da sprinklerrør i PP-R har en betydelig lavere vekt, som betyr mindre fare for slitasjeskader og sykefravær, påpeker produktsjef for Aquatherm produktene i Armaturjonsson, Arne Jeksrud.

Saken fortsetter under bildet:

Arne Jeksrud viser rep pipe produktene.

På grunn av den store økningen i bruk av produktene har Armaturjonsson flere hundre installatører på kurs innen bruk av verktøyene per år.. Kursene er formalisert i henhold til kravene til FG og Rørentreprenørene Norge (tidl. NRL), de såkalte KP-kursene.

- Tilbakemeldingene fra installatører går på at det er svært enkelt å bruke verktøyene med hensyn til at det ikke er noen skadelige avgasser osv., samt at det er vanskelig å gjøre feil. Kuplingsteknikken for red pipe er også unik, sier Jeksrud.
- Det har alltid vært Armaturjonssons målsetning å gjøre fagmannens hverdag så enkel og sikker som mulig. .

Produktsjefen har en svært travel hverdag med å etterkomme alle ønsker om kurs og opplæring, og reiser land og strand rundt om dagen.

- Ikke noe er så motiverende som å presentere red og blue pipe for norske rørleggere. Det er helt åpenbart at våre kunder får enklere arbeidsdager, raskere installasjoner, og ikke minst sikrere, sier en entusiastisk Arne Jeksrud avslutningsvis.