Nå fullføres prosjektet som FFV skal presentere fra sin stand på Bygg Reis Deg 19-23.10.11. Der vil daglig leder i FFV, Lars Gulbrandsen, dele prosjekterfaringene med interesserte boligeiere.

FFVs tredje demoprosjekt
Det er denne gang et 15 år gammelt bad i en terrasseblokk på Kolbotn som rehabiliteres slik det skal gjøres. Det vil si at prosjektet utføres av en FFV sertifisert Godkjent våtromsbedrift, og i dette tilfellet er det Larmerud Rørservice AS, medlem av Bademiljøkjeden. Firmaet har dokumentert kompetanse om byggebransjens våtromsnorm(BVN), og har derfor kunnet inngå kontrakt med boligeieren om å utføre hele jobben slik den frivillige BVN krever.

BVN er frivillig, ikke lovpålagt
- De fleste forbrukere tror at BVN er lovpålagt, sier Lars Gulbrandsen.
Slik er det ikke, og som i så mange andre sammenhenger i livet må faktisk folk tenke og handle selv, dersom de vil unngå problemer og kostnader. Velger man å la en av Norges rundt 900 godkjente våtromsbedrifter bygge badet, med kontrakt om å bruke BVN, inngår blant annet en grundig test av membranen før arbeidet fortsetter, sier Gulbrandsen videre.

- Eieren av BVN-badet 2011 er knapt nok innom byggeplassen, og sover helt sikkert bedre om natten enn alle de uheldige marerittbadeiere vi ser som TV-underholdning,

Søknadsplikt, - et uavklart tema.
- Vi regner med at publikum vil spørre oss under Bygg Reis Deg om hva de har lov til å gjøre selv, hvor mye som det må søkes om og lignende. Ennå er det ikke helt avklart hva reglene vil bli, men egentlig er svaret mye enklere, påpeker den daglige lederen i FFV, Lars Gulbrandsen.

Han budskap er klart: Overlat heller hele jobben til en godkjent våtromsbedrift. Ikke bare får du et trygt og gjennomtestet bad, men de tar seg også av hele papirmølla, uansett hvor stor eller liten den blir.