Eiendomsbransjen står foran store miljøutfordringer og blir en meget viktig aktør med tanke på å bidra til å løse fremtidens miljøkrav. NHO direktøren mener det er de som er på parti med utviklingen, og som tar miljøhensyn som blir vinnerne innen eiendom i fremtiden, og han påpekte at de selv har tatt store grep i forbindelse med rehabiliteringen av deres eget bygg på Majorstua i Oslo.

- Vi har klart å redusere energiforbruket med 50 prosent, blant annet ved bruk av isolerglass og fordi vi har lagt inn fjernvarme. I tillegg skal vi klare oss med færre kvadratmeter, og alle tiltakene til sammen skal bidra til at NHO vil bruke 25 prosent mindre energi per ansatt sammenlignet med hva vi gjorde i det gamle bygget.

Slik må man tenke presiserte han, og sa at NHO var stolte over hva hadde klart å oppnå. Dette har bidratt til at NHO også har fått maksimalt enøktilskudd.

Under konferansen deltok også Bellona og flere andre større eiendomsutviklere. Bergesen fikk massiv støtte fra Bellonas nestleder Marius Holm. Han påpekte at dette var den største utfordringen verden står overfor, og mente at hvis vi skal stabilisere klimaet på pluss to grader, må vi redusere utslippene med 80 prosent.

Holm ga et klart uttrykk for at vi må utnytte den energien vi ikke bruker i det hele tatt. Fornybar energi er en ting, men vi kan heller ikke slippe ut unødig energi.
– Det er her eiendomsutviklere og eiendomsbransjen må ta ansvar. Ambisjonen må være at bygningene skal gå i pluss og levere mer energi enn de bruker. Alle bygg må ha solfangere i fremtiden, og riktig bruk av noe så enkelt som lyspærer vil spare mye energi påpekte han.

Foto: NHO