- Vi er godt tilfreds med resultatene de siste årene. Vi har faktisk økt våre markedsandeler til tross for store utfordringer, opplyser daglig leder i Fremo AS, Sverre R. Nyegaard til vvs-forum.no.
Optimal forbrenning

Fremo AS har engasjert seg i energi og miljø helt siden firmaet ble etablert i 1916 under navnet Fredriksvern Motorverksted AS. For 50 år siden startet bedriften opp med produksjon av brennere og i dag er Fremo AS landets eneste brennerprodusent.
- Fellesnevneren for våre brennertyper er at de bygger på et konsept som gir minimalt utslipp fra røykgassene til atmosfæren. Vi er opptatt av den optimale forbrenning og produserer i dag olje- og gassbrennere som tilfredsstiller de strenge mellomeuropeiske krav til forbrenningskvalitet, sier Nyegaard.

Fremos aller nyeste konsept er produksjon av oljebrennere med blåflamme, som stort sett har det samme lave utslippsnivå som gassbrennere. Med basis i dette gir forbrenning av olje og gass meget lave konsentrasjoner av svoveldioksyd, karbondioksyd og nitrogendioksyd.

Mye eksport
- Vi er i dag en betydelig leverandør til både varmtvannsproduksjon, damp og ikke minst brennersystemer for handelsfartøyer og skip i internasjonal fart, påpeker Sverre R. Nyegard.

Fremo AS produserer for tiden 30 typer olje- og gassbrennere. I tillegg til at bedriften selger bra på det norske markedet, så eksporteres produktene til en rekke land, som blant annet Sverige, Kina og Tyskland.

40 millioner
Det er 25 ansatte i Fremo AS og omsetningen ligger på ca. 40 millioner kroner. Bedriften holder til i moderne lokaler, der det også finnes egen opplæringsavdeling og energilaboratorium. Laboratoriet inneholder 12 flammerør og fyrkjeler md kapasitetsområder fra 10 til 3 000 KW. Laboratoriet ble tatt i bruk i 2000 og bygget etter EN-normen.