Han kommer fra ventilasjonsbransjen, hvor han har jobbet med behovsstyrt ventilasjon (DCV) for en ventilasjonsleverandør.

Solid erfaring
- Siden 2012 og frem til nå har jeg hatt ansvaret for cirka 50 ulike systemleveranser av DCV-anlegg i og utenfor Oslo. Mange av prosjektene er store næringsbygg som Schweigaardsgate 21-23, Sundtkvartalet, Sørkedalsveien 8 og Jonsvollskvartalet (Bergen). Det er forskjell på ventilasjon og air conditioning, og forskjell på behovsstyrt ventilasjon og behovsstyrt inneklima, eller Demand Controlled Indoor Climate (DCIC). For meg er luftkvalitet og termisk komfort i rom to separerte ting, understreker Roos.

-Chiller har et samarbeidet med Smart home leverandøren houm.fi, og akkurat nå er vi på jakt etter noen som kan tenke seg et demorom med app-styring for behovsstyrt inneklima. Houm har integrert Bluetooth Smart teknologi i sine produkter hvilket kan måle antall mennesker i et rom.

Perfeksjonerer
Hans akademiske bakgrunn er Energiingeniør fra Høgskolen i Halmstad, Sverige. Akkurat nå studerer Roos ved siden av jobben økonomi, markedsføring og ledelse på Handelshøgskolen BI.