Kaare Bakken er Oslo-gutt av valdresslekt og studerte realfag. Hans første jobb var som lektor i Aurskog i fem år. Men lektoren søkte nye utfordringer og begynte hos Hafslund Nycomed som driftssjef med ansvar for produksjonen.

– Fra Nycomed bar det til Skedsmo og Sørum elforsyning, og derfra videre til Ericsson Norge, der jeg fikk ansvar for omstilling og nedbemanning, forteller Bakken. – Jeg kom til Heidenreich AS etter ni år som konsernsjef for Melbye Skandinavia, der mye dreide seg om energi og telekommunikasjon. Det var spennende år, vi doblet omsetningen og økte resultatet 20 x. Etter ni år var det svært så komfortabelt, med en resultatgrad på over 10 %. Da måtte jeg bestemme meg for om jeg skulle bli der resten av mitt arbeidsliv, eller søke nye utfordringer. Jeg har ikke angret på at jeg valgte det siste.

Om seg selv som privatperson sier Bakken:
– Jeg har bodd i Aurskog i 25 år og pendlet, men snart flytter kona og jeg til Lillestrøm. Vi har to barn som nå begge to mer eller mindre er ute av redet.
Underveis har det vært mye jobb, men jeg har alltid tatt meg tid til familien. Fritiden benytter jeg mest mulig på hytta på fjellet. Når verktøykassa er lagt bort smaker det godt med et glass vin.