Viessmann er en av verdens ledende produsenter av varmesystemer, og et navn vi i Norge i stor grad har forbundet med olje- og gasskjeler. Dette er fremdeles viktige produkter for kjempekonsernet Viessmann, men nå er det fremtidens løsninger som teller.

Saken fortsetter under bildet:

Flisbrenner som utnytter overskuddsvarmen til strømproduksjon med turbin.

Når Viessmann stiller opp med 230 medarbeidere på en 2 000 kvadratmeters stand på ISH for å vise sitt enorme produktspekter, har fremtidsrettede produkter som varmepumper og solfangere en sentral posisjon. Dette er varmekilder som det forskes intenst på, men man forsker også på det som kan bli neste generasjon varmekilde: brenselceller.

Viessmann ble startet i 1917 og er fremdeles en familiebedrift, nå i tredje generasjon.
Konsernet har 8 600 ansatte ved 16 fabrikker og 120 salgskontorer i 37 land. Omsetningen i 2008 var 15 milliarder kroner, opp 21 prosent fra 2007. Seksti prosent av omsetningen går til eksport.

Viessmanns hovedsete og største fabrikk er i Allendorf, en småby i Hessen. Her har Viessmann bygget sin egen flyplass for å kunne betjene kunder og besøkende best mulig med selskapets to jetfly. Blant de besøkende i september var fagpresse og bransjefolk, og to fra Viessmanns norske representant Varmeteknikk Norge AS.

I tilknytning til hovedfabrikken i Allendorf er det såkalte Viessmannakademiet, et senter for videreopplæring av egne ansatte, og et informasjons- og skrytesenter overfor kunder og presse.


Viessmann lager utstyr for alle typer brensel – og det demonstrerer de på eget anlegg. 


Viessmann i farta.