Egil Skavang er 55 år og bygningsingeniør og har de siste fem årene ledet Byggekostnadsprogrammet på vegne av Kommunal- og regionaldepartementet og Rådet for bygg, anlegg og eiendom (BAE-rådet).

Han ser frem til å overta rorpinnen i Arkitektbedriftene og gyve løs på de mange spennende utfordringene som bransjen står overfor.

–Jeg er svært opptatt av å gjøre norske arkitektbedrifter kompetente og sterke i forhold til utfordringene nasjonalt fremover, så vel som konkurransen internasjonalt, sier Skavang, til Arkitektbedriftene.no.

–Vi har mange små og noen store bedrifter som alle skal lykkes i et nytt kontrollregime eller i en endret byggeprosess. Dette formes nå fremover og Arkitektbedriftene må spille en aktiv rolle i denne prosessen. Jeg tror også at klima- og energiløsninger bør bli vår styrke. Arkitektenes rolle og ansvar for bærekraftige løsninger må få en tydelig plass i norsk bygningspolitikk. Arkitektbedriftene må medvirke til utvikling og til en effektiv kompetansespredning. Slike kvaliteter vil også være svært viktige for den satsingen Arkitektbedriftene nå gjør sammen med bedriftene mot det internasjonale markedet, sier Skavang til nettstedet for sin nye arbeidsgiver, arkitektbedriftene.no.

Han får støtte av Eriksen, som tror Arkitektbedriftenes gode utvikling vil fortsette å forsterke seg med Egil Skavang ved roret.

–Jeg kjenner Egil som en kompetent og integrert person og er svært glad for at han går inn i rollen som administrerende direktør.

Skavang har også vært ansatt i Holte-gruppen i 13 år, som rådgivende ingeniør innen prosjektledelse og kvalitetssikring og som daglig leder for flere av gruppens selskaper. Han startet imidlertid sin karriere i byggenæringen som tømrer og drev egen tømrermestervirksomhet i Asker før han tok sin ingeniørutdannelse og ble entreprenør og prosjektleder i Skanska Norge og i Selmer.

Gjennom ledelsen av Byggekostnadsprogrammet har Skavang arbeidet tett med næringen, myndighetene og forsknings- og utdanningssektoren om å utvikle og forbedre byggkvalitet og byggeprosess. Arkitektbedriftene og flere av foreningens medlemmer har tatt initiativ til, og deltatt aktivt i, programmets prosjekter.