Thunes ser ingen trusselbilder i at dette skal avta i umiddelbar nærhet, og med så mange nye oppdrag og høy aktivitet vil han ikke uten videre være med på den svartmalingen av norsk økonomi som pågår i enkelte deler av pressen om dagen.

- Det er klart at de som ensidig jobber i og rundt boligutvikling og boligutbygging nok merker en litt annen hverdag nå enn for et halvt år tilbake. Boligbyggingen utgjør jo en vesentlig del av norsk bygge- og anleggsnæring totalt, men for oss som driver innen teknisk rådgivning er denne andelen betydelig mindre. Jeg har jo registrert at det er entreprenører som nå begynner å permittere, og jeg vil tro at disse permitteringene skjer innenfor bolig. Jeg tror personlig at utflatingen og oppbremsingen i boligbyggingen er veldig mye psykologi. Negative presseoppslag med tabloide overskrifter er etter min mening med på å skape en unødvendig usikkerhet . Så lenge Norge går så bra som det gjør, stor aktivitet på veldig mange fronter, skulle ikke det tilsi noen bråstopp i boligbyggingen, selv om rentene har steget en del.

- Det som er verd å merke seg i den situasjonen vi opplever om dagen, er at mesteparten av våre oppdrag stammer fra det private næringsliv. Samtidig ligger store offentlige byggeprosjekter på vent. Bare her i Bergen har Statsbygg alene en rekke større prosjekter klare. Dette gjelder blant annet Kunsthøyskolen, ny odontolog, ny høgskole for lærerutdanning, ingeniørfag of sykepleie og ny Handelshøgskole. Bare der ligger det jo en stor ordrereserve for oss, og slike eksempler er det flere av rundt i landet. Derfor ser ikke jeg de store strukturelle endringene i norsk økonomi verken nå eller på litt lengre sikt, så lenge det ligger så mange store offentlige prosjekter på vent.

I tillegg har flere større private eiendomsprosjekter som har ligget på vent på grunn av for høye kostnader og lave leiepriser, begynt å finpusses igjen. Med dagens prisjusteringer i markedet vil sikkert flere begynne å lee seg sakte men sikkert igjen i løpet av året.

- Så jeg ser ingen veldig mørke skyer i horisonten . Vi har mer enn nok å gjøre, og vi har knapphet på folk. Vi ansetter nye medarbeidere så fort vi kommer over kompetente kandidater avslutter Jon-Viking Thunes.