Selskapet fikk i forrige uke bevilget penger fra Norges forskningsråd til videre forskning på morgendagens ventilasjons- og varmeløsninger.

Søknaden ble sendt i samarbeid med Sintef Energiforskning i Trondheim.
- Vi har også tidligere hatt samarbeidsprosjekter med Sintef energiforskning, og resultatet er blant annet Spiritserien som vi lanserte for et par siden. Det er etter min mening Nordens ledende produktserie innen boligventilasjon per dags dato, sier Business development manager, Knut Skogstad i Flexit AS.

Må tenke annerledes
- Vi er i dag Norges ledende aktør innen ventilasjon og innemiljø i boliger. Det setter også krav til oss som en aktør i bransjen. Markedet er i stadig utvikling, og vi må tenke helhetsløsninger hvis vi skal lage gode nok løsninger for boligene i fremtiden. Da holder det ikke lenger å kun tenke boligaggregater for ventilasjon separat, sier Skogstad
Innen 2020 er det passivhuskrav på alle nye boliger i Norge. Husene blir tettere og tettere. Målet er at energibruk til oppvarming skal gå mot null, noe som setter krav til nye løsninger da varmebehovet vil være minimalt i forhold til dagens behov.

Innemiljø er viktig
- Det er helt naturlig for Flexit og fortsette å forske innen området ventilasjon, innemiljø og energibruk i boliger. Vårt mål er å finne nye løsninger som sikrer godt innemiljø, ivareta energieffektiv oppvarming, og til slutt produksjon av varmt vann. Det er det prosjektet med Sintef Energiforskning går ut på, sier Skogstad.

I tillegg til at man bygger hus for å spare energi, stilles det også krav til et sunt og godt innemiljø for å oppnå god helse. Skogstad påpeker at Flexit har stort fokus på innemiljøet, og at det blir godt nok ivaretatt i lavenergi- og passivhus. Derfor er det en del av vår rolle å finne gode integrerte ventilasjons- og varmeløsninger som er tilpasset både helse, og energibruk. Det er en utfordring å få til begge deler, men vi har noe spennende på gang.

- Det finnes mange gode produkter på markedet i Europa og som selges her i landet, men det er viktig at vi fokuserer på hva som fungerer i det norske klimaet, og hvilke forutsetninger vi må forholde oss til. Vi må forholde oss til vårt lovverk og våre byggekrav. sier Knut Skogstad avslutningsvis til VVS-forum

Prosjektet har oppstart rett ut på nyåret. Konkret innhold er ikke offisiell informasjon.