- Dette er gledelig, skriver administrerende direktør, Tor Backe i NRL i siste utgave av NRLnytt.

De nye vilkårene
Bakgrunnen for at If har endret sikkerhetsvilkårene er en konsekvens at det samarbeidet og det arbeidet som er utført i vannskadeprosjektet ”Sikker vanninstallasjon.”

Det heter i de nye vilkårene til If:
- Nybygg, ombygging og påbygg skal være meldt til og godkjent av offentlig myndighet i henhold til plan- og bygningsloven av 14. juli 1985 nr 77 eller annen relevant instans dersom bygningen liger utenfor Norge.

Kan avkorte erstatningen
Det heter videre at arbeidende skal utføres i henhold til godkjente tegninger og materialbeskrivelser og med ansvarshavende som tilfredsstiller de krav til kompetanse som er stilt i godkjenningen.

- Reparasjon og nye installasjoner av elektriske anlegg og VVS-anlegg skal alltid utføres av godkjent eller sertifisert håndverk, fastslår If.

I praksis betyr dette at If – med grunnlag i forsikringsvilkårene – kan avkorte erstatning ved vannskader, hvor installasjonsarbeidet er utført av en annen enn faglært håndverker. Det må fortsatt påvises årsakssammenheng mellom mangelfullt arbeid/feil og utført installasjon og den oppståtte skade.