En indstriarbeiderlønn utgjør ca kr 319.000,- i året.

- I den økonomiske situasjonen som mange av medlemsbedriftene befinner seg i, har det vært svært vanskelig å akseptere et generelt lønnstillegg. Når NHO likevel har gått med på dette, skyldes det at løsningen også innebærer en klausul, som gir de lokale parter anledning til helt eller delvis å forhandle bort de sentrale tilleggene.

- Dette er en viktig bestemmelse som skal ivareta bedrifter med dårlig lønnsevne. Det er ledelsen og de tillitsvalgte i bedriften som skal beslutte om tilleggene skal reduseres eller bortfalle.

Selv om Norsk Teknologi og EL & IT Forbundet ved mellomoppgjøret har en egen reguleringsbestemmelse som gjelder fra 1. mai, er EL & IT Forbundet også omfattet av ovennevnte forhandlinger.

Dette medfører at våre medlemsbedrifter skal betale kr 1,00 per time fra 1. april frem til 30. april i tillegg til nåværende satser. Deretter blir dette generelle tillegget borte, da vår egen reguleringsbestemmelse i Landsoverenskomsten § 15 pkt. 2 trer inn. Viser til tidligere melding om dette og at reguleringen ser ut til å bli i området 5,5 % - 6 % av § 3 A.

Mer presis informasjon vil komme etter at det er avholdt et avklaringsmøte med EL & IT Forbundet den 24. april.

Kilde.Norsk Teknologi