Kurset gir deltakerne teoretiske og praktiske kunnskaper om varmepumper og samspillet mellom varmepumpa og det vannbårne systemet.

- Kurset har som mål å gi en god systemforståelse slik at varmepumpa og det vannbårne systemet blir installert og innregulert på en god måte. Dette er viktig for å sikre høy energibesparelse og lang levetid på anlegget, sier foreleser Gjermund Vittersø i Thermoconsult som har utviklet kurset for NOVAP.

I samarbeid med Sogn Kurs og Kompetanse (SKK) har NOVAP bygget opp en stor lab for de praktiske øvelsene med 2 luft/vann varmepumper, 1 væske/vann varmepumpe, 1 akkumulatortank med mange muligheter for ulike energikilder, 1 gasskjel for spisslast, oppvarmingssløyfer på egne kurser for radiator, fancoils og gulvvarme.

- Vi er veldig stolte av den jobben som er lagt ned for å få på plass labben som vi nå kan bruke på kurset. Den enorme interessen for kurset bekrefter at dette er et kurs det er stort behov for, sier Bård Baardsen, daglig leder i NOVAP.

NOVAP kommer til å arrangere fire slike kurs før sommeren, og vi har et begrenset antall plasser på hvert kurs for at alle deltakerne får gjennomført praktiske øvelser på kurset.