- Dette er en komplette løsning for å forhindre vannskader, med blyfri kuleventil og soft-close aktuator som kan kobles direkte til Wifi uten noen ekstra komponenter.

Frustrerende og dyrt

Når temperaturene kryper seg ned til et negativt territorium er det fort gjort at rør fryser og at det kan oppstå kostbare vannlekkasjer.

- For å redusere risikoen for potensielle skader kan vi gjøre forebyggende tiltak, inkludert normalt vedlikehold av rørsystemet, utstyr, rør, isolasjon, armaturer osv., men vi kan også bruke smarte løsninger. Med smart teknologi kan vi forutse og kontrollere mange potensielle vannskader og lekkasjer før de oppstår, og minimere eventuelle skader dersom uhellet skulle være ute.

- Vi forstår alle at vannskader i hus og hjem er utrolig frustrerende og potensielt veldig dyrt, påpeker han.

Koples direkte mot Wifi

I et smart system hvor Braukmann lekkasje og frost detektor er installert, kan man være føre var om det skulle oppstå lekkasje eller frosne rør. Braukmann lekkasje- og frostdetektor oppdager lekkasje, mens Braukmann waterstop stopper vanntilførsel for å minimere skadene.

- Detektoren plasseres i områder der vann kan forårsake skade. Den er derfor ideell for baderom, vaskerom, under servanter, på kjøkken, rundt rør og i sjakter.

Fjordvang trekker også fram det faktum at den er lett å installere og kobles direkte opp mot Wifi.

- Braukmann lekkasje- og frostdetektor varsler om lekkasjer og/eller frosne rør via Resideo sin Smart Home-app. Den kan også varsle direkte i hjemmet via LED-lys og et 100dBA alarmsystem. Detektoren oppdager vann via den 1,5 meter lange sensorkabelen som er festet til enheten. Du kan enkelt kople på flere sensorkabler for å utvide deteksjonsområdet opptil 152 meter!

Dersom det er oppdaget en lekkasje av detektoren, stenger Braukmann waterstop-ventilen automatisk vanntilførselen til hjemmet.

- Ventilen og detektoren kobles enkelt sammen via Resideo Smart Home-appen, slik at huseiere kan kontrollere vanntilførsel fra hvor som helst. Dette effektiviserer prosessen fra eventuell lekkasje til reparasjon. Nettopp tidsperspektivet er svært viktig for å redusere skadeomfanget dersom uhellet er ute, minner han om.