Nemnda sier i sin nominasjon at kandidaten bestod alle fire deler i svenneprøven med karakteren "bestått meget godt".

Nemndas begrunnelse
Kristian Barling var opp til førstegangsprøve og alle fire delene i svenneprøven var bestått meget godt!
Vanskelighetsgraden på prøven var gjennomsnittelig, men resultatet av prøven lå langt over gjennomsnittet i kandidatens fag.

Hoveddelen av oppgaven besto i å legge opp vann og avløp til en sanitærinstallasjon, samt en liten varmedel som besto av å tilkople en radiator. Denne delen av oppgaven omhandlet å legge MA støpejernsavløp fra eksisterende bunnledning i kjeller og frem til sanitærinstallasjoner i 1 etasje, bestående av blant annet klosett, kjøkkenbenk og sluk. Vannledningene skulle legges fra eksisterende stoppekraner i kjeller tak og frem til tre forsjellige sanitærinstallasjoner i 1 etasje. Vannledningene ble lagt i kobber utførelse der minimum 50% av retningsforandringene måtte bøyes, for øvrig ble det benyttet bløtlodding som skjøtemetode. Sanitærutstyret besto av kjøkkenbenk, klosett og dusj, utstyret ble montert av kandidaten, der det blir lagt vekt på estetikk og at utstyret er korrekt montert i hh til normalreglementet.
Både utførelsesdelen, planleggingsdelen med materialuttak og dokumentasjonsdelen var meget tilfredsstillende utført.

Benkeoppgaven til svenneprøven besto i en sveiseprøve med 2 rundsveiser og svingt avstikker som ble trykktestet av nemnda. Oppgaven var selvfølgelig tett, men den fremsto også som meget estetisk pent utført.
Valgfri oppgave som ble valgt var sprinkelteknikk, denne oppgaven besto hovedsakelig av teorispørsmål, der alle spørsmålene var besvart korrekt.
Kandidaten virket til å ha full kontroll på fremdriften hele uken igjennom, og arbeidsplassen han fremsto som veldig ryddig i hele prøveperioden. Kandidaten presenterte oppgaven sin på en ryddig og fin måte.

I tillegg til medaljen og plaketten som vises på bildet, fikk Kristian blomster og 10.000 kroner fra Oslo Håndverks- og Industriforening.
 
Kilde.NRL