Dusjer er antatt å være den største smittekilden av Legionella, derfor er bl.a. alle virksomheter med dusjer underlagt forskrift om legionellakontroll!  ”Ved å øke kunnskapen til eiere, forvaltere og driftere av eiendommer, håper vi flere vil komme i gang med å forebygge smitte av Legionella”, forteller markedssjef Morten Robertsen. 

Internasjonal kompetanse
NorKjemi har i samarbeid med det britiske kompetansefirmaet Legionella Control International (LCI) utviklet et norsk nettkurs innen legionellakontroll. Den norske utgaven er tilpasset norske lover og veilederen fra Nasjonalt Folkehelseinstitutt. Modulen ”Legionella—en generell innføring” passer for alle og gir en generell innføring i en rekke temaer rundt den dødelige bakterien, som vekstvilkår, sykdom, myndighetskrav, forebygging og tiltak.

”Veilederen fra Folkehelseinstituttet sier at alle involverte innen legionellakontroll skal ha tilstrekkelig og dokumentert kompetanse, og det er nettopp dette våre kurs gir deltakerne”, sier kursansvarlig i NorKjemi Ester Stølen Sætre. ”Vi er stolte av hvordan nettkurset har blitt, og har allerede fått gode tilbakemeldinger på at kurset er nyttig og gir en god innføring i problematikken”, uttaler hun videre.

Tilrettelagt for alle
”Kurset er tilgjengelig på våre nettsider www.norkjemi.no og gir deg muligheten til å lære det grunnleggende om Legionella i ditt eget tempo, hjemme eller på jobb. Med et brukernavn og passord logger du deg inn til en teoridel, etterfulgt av en flervalgseksamen. Du har 3 forsøk på å bestå eksamen i løpet av 60 dager. Ved bestått eksamen utstedes et kompetansebevis. Kurset koster 1 500 kr pr. lisens”, legger Stølen Sætre til.

NorKjemi tilbyr også klasseromsundervisning og bedriftsinterne kurs for de som ønsker det. Man finner ytterligere informasjon på NorKjemi sine hjemmesider.