- Det er flott at Uponor som produsent har fått være med i utviklingen av de nye kravene!, sier Tor Brønn, administrerende direktør for Uponor Norge.

Allerede på slutten av 1980-tallet introduserte Uponor (tidl. Wirsbo) Rør-i-Rør systemet til det norske markedet. Sammen med bransjeorganisasjonene og forsikringsbransjen har Uponor siden den gang vært pådriver for videreutvikling og forbedring av vannskadesikre rørsystemer. I dag leder de norske rørsystemene utviklingen, og de har de strengeste kravene i verden.

- Utover de nye norske kravene tilfredsstiller Uponors varerør også de internasjonale kravene, samt de strenge interne kravene fra konsernet. Samlet har dette medført at kun få endringer av produktets spesifikasjon har vært nødvendig. Derfor vil varerøret fortsatt passe til Uponors gjeldende systemkomponenter. Det innebærer at vi kan beholde våre eksisterende artikkel- og bransjenummer (NRF), men varerørene har sporbarhet i merkingen, forteller Brønn.

Implementeringen i produksjonen pågår nå, og Uponor vil starte produksjonen i overensstemmelse med de nye kravene i den kommende måneden. Dette gjelder både for Uponor og Sanipex rørene.
Utvidet intern kvalitetskontroll og tredjeparts kontroll vil medføre økte kostnader for produktet, men det vil dog få liten betydning for den totale systemkostnaden.