For å møte bedriftskundenes høye krav til profesjonalitet innen teknisk krevende leveranser hvor det ofte er behov for flere fagkompetanser, bestemte FLOW i Oslo seg tidig for at de skulle samordne sitt tverrfaglig salg. 

- Vi jobbet jo allerede veldig mye sammen og hadde mye av de samme type oppdragene og kundene, derfor virket det også veldig naturlig å utvikle dette gjennom å etablere et felles salgs-team, sier Simon Haaster i FLOW Elektro Oslo Vest. 
En del av strategien til de tre selskapene er å tilby rammeavtaler og serviceavtaler for bedriftskunder gjennom FLOW Groups egenutviklede konsept, FLOW Signatur. 

Konseptet gir kundene tilgang til klima, rør og- elektrotjenester over hele landet, med kun et kontaktpunkt. 

- Dette er et fleksibelt konsept som kan tilpasses ulike typer av bygg, f.eks. kontorer, kjøpesentre, verksteder, butikker, restauranter osv. Vi kan skreddersy avtalen akkurat sånn som kunden vil ha den slik at de får en trygghet til å fokusere på det de skal, ved at vi jobber med det vi kan best, sier Mathias Spolén Erstad i FLOW Klima Oslo.


Gir fornøyde kunder
Borg Forvaltning var en av de første som FLOW i Oslo signerte en tverrfaglig rammeavtale med. Bedriften er en del av Borg-konsernet som består av Borg Forvaltning, Borg Oppmåling og Regnskapshuset Borg. 

Selskapet ble stiftet i Trondheim i 2015 og har i dag blitt en betydelig aktør i eiendomsbransjen i Norge. Selskapet arbeider med utvikling, rådgivning, forvaltning og drift av næringseiendom og har fra tidligere erfaring fra samarbeid med andre FLOW-selskaper i Trondheim.

- Vi ser store fordeler ved å samarbeide med et tverrfaglig team som er tett på kunden og har kunnskap om og nærhet til markedet i sitt nærområde. Dette fremstår jo også som et fleksibelt konsept med fokus på energi, miljø og inneklima slik at vi får en tilpasset tjeneste for hvert enkelt bygg og problemstilling. Som et forvaltningsselskap er en del av oppgaven vår å sikre en forutsigbar driftsøkonomi og en konkurransedyktig bygningsmasse for våre eiendomskunder. Der trenger vi gode samarbeidspartnere for å lykkes -og så langt svarer FLOW til våre forventninger, sier Tom Morten Andreassen -avdelingsleder Borg Forvaltning Oslo/Østlandet.

- Borg Forvaltning har på lik linje med FLOW Group fokus på bedriftskunder og næringseiendom, noe som førte til at vi så på de som en naturlig kunde og samarbeidspartner. At de i tillegg har store vekstambisjoner i Oslo, på Østlandet og i Norge er selvfølgelig også noe vi ønsker å være med på å bidra til, sier Simon Haaster i FLOW Elektro Oslo Vest.

- Vi søker strategisk etter kunder som vi over tid kan utvikle et tett samarbeid og en relasjon til. Det er på den måten vi ønsker å bygge kulturen i selskapene våre, avslutter Joakim Arnesen i FLOW Meisingset VVS.