- Det var en stor fabrikkbygning i Florø som reddet oss fra finanskrisen i fjor og som førte til den ekstraordinære omsetningen, opplyser daglig leder i Florø Rør AS, Tone Øren til vvs-forum.no.

Starten på dette året har vært litt treg i Florø og det har vært utfordrende å finne jobb til bedriftens sju rørleggere, men man kom seg igjennom den vanskelige januar måneden uten å permittere. I februar løsnet det og nå har Florø Rør AS nok å jobbe med.

- Vi håper å komme på normalomsetning i 2010. Vi har budsjettert med 15-16 millioner kroner og det er realistisk ut fra den farten vi har nå, sier Øren.

Det største prosjektet Florø Rør AS jobber med for øyeblikket er en skole i Florø, der bedriftens rørleggere er sysselsatt med varme og sanitær. Ellers er det ingen spesielle prosjekter i kommunen utover at det er mye rehabilitering i privatmarkedet og vedlikehold for industrien.
- Siden vi er lokalisert i en liten by må vi operere i alle markeder. Det krever stor fleksibilitet fra vår side, da det ene året kan være 80 prosent industriarbeid og neste år 70 prosent privatmarked. Hittil i år har vi hatt ca. 50/50 privat og bedrift.

- Hvordan er den generelle konkurransesituasjonen i Florø?
- Det er stor konkurranse, spesielt nå som det har vært stille. Det fører til prispress og mindre marginer, men vi klager ikke. Det går ganske greit tross alt og vi ser positivt på fremtiden. Vi har hatt mange gode år og klart å bygge en solid organisasjon md bred kompetanse i alle ledd. VI har nylig ansatt to nye medarbeidere og teller totalt 12 ansatte. Vi skal inn i nytt bygg i løpet av mai i år og skal åpne ny butikk i juni, sier Tone Øren.

- Hvorfor valgte dere å melde dere inn i NRL akkurat nå?
- Kjeden vår, Varme & Bad, anbefalte det. Det gir oss et ekstra kvalitetsstempel og gir oss ekstra støtte i orm av en del ferdige systemer og oppdateringer