- Vi omsatte for like mye første halvår i år som i hele fjor. Vi kommer nok opp i en 12-13 millioner kroner i omsetning i år, opplyser daglig leder i Prevent Systems, Erling Mengshoel til vvs-forum.no.

Prevent Systems ”lavtrykk vanntåkedyser” er testet og dokumentert som sprinklerekvivalente i stor skala branntester hos Sintef NBL, det vil si at systemet er like godt eller bedre enn sprinkler. Testene ble gjennomført i fjor høst og de første produktene ble levert kundene i april i år.

- Vår nye teknologi har tilpasset vanntåkeanleggene for det landbaserte markedet. Anleggene er installert i næringsbygg, omsorgsboliger, næringsbygg, leiligheter, verneverdige bygg, kulturbygg og landbruk, sier Mengshoel.

Artikkelen fortsetter under bildet

Daglig leder i Prevent Systems, Erling Mengshoel

Lavtrykk vanntåke-anleggene bruker begrenset mengde vann og er følgelig spesielt godt egnet for bygninger med begrenset tilgang til vann, eller som er særskilt sårbare mot vannskader. Anlegget nøyer seg som regel med et hovedvanninntak på bare 32 mm. I praksis betyr det at et stilles ingen ekstra krav til vanntilførsel eller trykk utover det sanitære anlegget.

- Vi er en ren utstyrsleverandør og skal verken prosjektere, utføre eller kontrollere. Det at vi leverer automatisk vanntåke-brannslukningsanlegg med Rør-i-rør åpner nye muligheter for blant annet rørleggerne, forteller prosjektleder i Prevent Systems, Stig Ringom, som legger til at Rør-i- rør-systemet fungerer fint ved 10 bar.

Prevent Systems leverer sitt nye moderne system til bl.a. over 200 leiligheter i ni bygårder i Oslo dette kvartalet. Nå står Bergen for tur, der et helt kvartal skal installere ”lavtrykk vanntåke”.

- Vi er dialog med noen utførende, så vi håper å komme i gang med jobben ganske raskt, sier Stig Ringom.


Ny generasjon dyse til venstre i bildene veier ca. 60 gram sammenlignet med første generasjon som veier over 500 gram. Ny dyse dekker 16 kvm mot 9 kvm for gammel med tilsvarende vanntrykk, 8,4 – 10 bar. Dysene er branntestet hos Sintef NBL.