Vi har sett på noen av prisvinnerne fra begge gruppene, baderom og bygnings- og energiteknologi. Det er lov å la seg friste.

Inipi fra Duravit er et rom inne i et rom, en kombinert badstue og dusj. Designjuryen på ISH fremhever at Inipi kan tilpasses et bad eller til og med at vanlig boligareal. Kanskje litt stort for en moderne ettroms leilighet i Oslo, men så kan man jo heller gjøre Inipi til selve leiligheten. Badstuedelen er stor nok til to, så da er det bare å sprette champagnen og invitere forloveden. Produsent er Duravit AG i Hornberg, Tyskland.

Artikkelen fortsetter under bildet
































Axor Urquiola Paravent radiator fra Hansgrohe AG. Utviklingen av radiatordesign tyder på at overgangen til vannbåren varme kommer til å gi norske boliger et betydelig estetisk løft. Radiatorer i uvanlige, for ikke å si underlige fasonger, har vi sett mange av de siste årene, men denne radiatorskilleveggen fra Hansgrohe representerer et nytt høydepunkt av kreativitet. Radiatoren er simpelthen en frittstående skillevegg som kobles til varmesystemet via koblinger nederst. Finnes også i en utgave for veggmontasje. Produsent er Hansgrohe AG i Schiltach, Tyskland.





















Lab 02 – saklig design fra spanske KOS. En vaskeservant med et ”overheng” som gjør at den kan monteres på liten veggplass. I følge juryen er dette et velkomment produkt for steder hvor det er mangel på flater. Produsent er KOS Spa i Pordenone, Italia.

KWC ONO lyspinne viser vanntemperaturen. For oss som av og til står opp om natten uten helt å huske hvem vi er, for ikke å snakke om hvem vi er hos, kan det være greit å få vite hvor varmt vannet er før vi blir våte på fingrene. I hendelen på denne kranen er det integrert en sensor som reagerer umiddelbart på berøring og tenner et farget lys som angir hvor varmt vannet er. Det går fra blått for kaldt vann (det hadde du aldri gjettet?) til fiolett for lunkent vann og til rødt for varmt vann (ikke det heller!). Juryen var imponert av produktets estetikk og intuitive funksjon. Produsent er KWC AG i Unterkulm, Sveits.


 

 

 

 

 

 

 

 

 





Jolie setter farge på badelivet!
I følge produsenten er Jolie badekar i plast og akryl særdeles slitesterkt mot sprekker, varme og temperaturskiftninger. Det støpes i en enkelt prosess hvor det legges til glass for å få fargene, som kan være rødt, ravgult eller blått. Juryen fremhevet badekarets lek med form og farge og at det virker så lett. Vår forlovede, Glade Gunda, maser fælt om at vi skal få et kar til testing. Reportasjen kommer i ukebladet Slarv & Rør.


Multiplex Trio E er en elektronisk anordning som regulerer vanntemperaturen nøyaktig, noe som sparer store ressurser. Med et knappetrykk kan Multiplex Trio E lagre ønsket vannmengde og temperatur for flere brukere. I sin anbefaling fremhevet juryen produktets enkle og tiltalende design. Produsent er Viega GmbH & Co. KG i Attendorn, Tyskland.

Design som varmer
De siste årene har det vært en forbløffende utvikling av vedovner og pelletsovner i lekker design. Det var derfor ingen overraskelse at en ovn ble ”priset” under ISH. Det var Logastyle 21W fra Bosch. Juryen fremhever at ovnens form og konstruksjon gjør den uhyre effektiv og reduserer utslippene, samtidig som en integrert varmeveksler muliggjør bruk av kaminovnen til forvarming av bruksvann. Produsent er Bosch Thermotechnik GmbH i Wetzlar, Tyskland.