Flatpakkede baderomsmøbler direkte til prosjektentreprenører, storkunder, VVS butikker og rørleggere rundt om i landet. Det er konseptet Drammensfirmaet Mitodesign AS nå satser på.

-Hos oss er det fire stikkord som gjelder. Det skal være høy kvalitet, samtidig med at det er enkelt, raskt og rimelig, og nå også til priser som gjør det mer interessant å gå til faghandleren enn til stormarkedene, sier Skomsøy videre.

Nytt firma
Mitodesign AS ble etablert i juli i fjor, med Terje Skomsøy og Eurobad AS som aksjonærer.
Mito betyr myte på italiensk, men kan også oversettes med at konkurrentene skjelver.
-Nå tror vi neppe at etablerte aktører i bransjen skjelver på grunn av vår inntreden i markedet, men vi vil gjerne være med å skape en ny ”drive” innen baderomsmøbler i Norge. Vi har som mål å selge kvalitetsmøbler til prosjektpris, understreker Skomsøy.

Flott og flatt
Det er stadig flere prosjektentreprenører og storkunder som ønsker flatpakket på grunn av logistikk og lagerkapasitet uten at det skal gå ut over kvaliteten.
-Vi beholder pakkemetoden, men tilbyr et mer eksklusivt innhold i pakkene. Kall det gjerne flott og flatt, sier Terje Skomsøy.

Det betyr blant annet høyglans på skrogene, demper på skuffene, metall hengsler og oppheng av meget høy kvalitet, og en elegant og oversiktlig monteringsveiledning i 3D.
Med en flatpakket leveranse reduseres transportskadene i betydelig grad, og det er også med å holde prisnivået nede, mener Skomsøy.

Mitodesign AS skal levere baderomsmøbler av god standard som samtidig er enkelt å håndtere. Det er store kostnader forbundet med transport, lager og generell handling av et møbel som drar opp prisen. Nå kommer møblene flatpakket inn til lager i Drammen, og Terje Skomsøy og hans kolleger vil at besparelsene skal komme forhandlere og sluttkunder til gode.

Stor besparelse
Som eksempel nevner Skomsøy ei flatpakket baderomspakke bestående av servant, 60 cm servantskap med skuff, 30 cm høyskap med tre dører og et 60 cm speil. Veilende pris til forbruker er 7.344 kroner, og prisreduksjonen blir på hele 3.813 kroner.
-En rørlegger som tilbyr seg å sette sammen møblene vil oppnå en meget akseptabel timepris dersom kunden ønsker pakken sammensatt og ferdig montert på veggen, mener Skomsøy.
-Vårt konsept gir både rørlegger og sluttkunde en valgfrihet, sier han.
Mitodesign begynner med bad og skal etter hvert bygges ut med Mito garderobe, kjøkken og vaskerom.

Eget design og kvalitetskontroll
Mitodesignet er egenutviklet ut fra trender i markedet. Servantene er i støpemarmor og kommer etter hvert også i porselen. Den første baderomsserien med servantskap, høyskap, speilskap og speil har fått navnet Lisa og er i hvitt. Senere kommer nye fronter og flere farger, blant annet mokka og grått.

-Vår fabrikk utenfor Shanghai er underlagt sterk kvalitetskontroll, og møblene vi tar inn er produsert for norske forhold, der vi har stor variasjon i temperatur og fuktighet i våtrom. Det første halve året har vi faktisk unngått reklamasjoner, og det arbeider vi hardt for å unngå også videre framover, sier en optimistisk daglig leder i det forholdsvis nystartede firmaet. De første store prosjektleveransene er allerede levert, og nå skal det bygges kompakte utstillinger hos så mange norske rørleggerbutikker som mulig.

-Vi ønsker å bidra til en styrket faghandel, og derfor er rørleggerbedriftene vår viktigste kontakt, sier Terje Skomsøy, som har vært i VVS bransjen siden 1987. De siste åtte årene har han vært tilknyttet Victory Spa, og tidligere jobbet både i Ifø og Hafa. Med sin bakgrunn og kunnskap om bad vil Skomsøy og Mitodesign AS også forhandle kvalitetsbadekarene fra Victoria + Albert.

Mito Design vil betjene Sør-Norge, men i Nordvest og Nord-Norge vil Mitodesign dra nytte av forhandlernettet til sin hovedaksjonær EuroBad AS.