- Eid kommune har tenkt nytt i forhold til selve distribusjonen. Det å distribuere kaldt vann istedenfor varmt vann er et godt alternativ til fullt fjernvarmeanlegg i full skala. Anlegget gir også enkel adgang til kjøling, kunne daglig leder i Norsk Varmepumpeforening (NOVAP), Bård Baardsen fortelle når han skulle avgi juryens begrunnelse, for at nettopp Eids kommune stakk av med seieren i årets konkurranse.

Eid kommune har gjennom selskapet Fjordvarme AS etablert et eget kaldvanns system for distribusjon. Systemet leverer miljøvennlig oppvarming av kjøling til en rekke bygg i Nordfjordeid sentrum. Utgangspunktet var i sin tid at Eid kommune hadde behov for å redusere energikostnader.

Fjordvarmeanlegget drives etter selvkostprinsippet og fungerer bra. Det er Eid kommune, Riksheim Consulting AS og Nordplan AS som eier selskapet.

Det var Magnar Hjelle fra Fjordvarme AS som mottok prisen på vegne av selskapet under NOVAPs Varmepumpekonferanse på Gardermoen torsdag. I en kommentar etterpå uttalte ordfører i Eid kommune, Sonja Edvardsen:

- Det er en velfortjent pris. Prisen viser at Eid kommune ligger langt fremme når det gjelder å tenke på miljøet. Fjordvarme er et utrolig godt tiltak som sparer miljøet, er positivt for økonomien og anlegget sikrer godt inneklima på skoler og andre kommunale bygg.