– Ja, badeland er hundre prosent avhengig av at vi klarer å levere varmt vann. Uten oss blir det kaldt vann i bassengene og på butikkene i store deler av Alta sentrum, sier Odd Gunnar Knudsen, fungerende daglig leder i Finnmark Miljøvarme AS til Altaposten.
 
Knudsen lover imidlertid at Nordlysbadet, og for den saks skyld Amfi Alta og andre store kunder i sentrum, vil få all den varme de har behov for fra fjernevarmeanlegget.

– Fra høsten av er vi klar til lå levere. Vi har allerede knyttet til oss kunder med et så stort oppvarmingsbehov at anlegget kan kjøres maksimalt. Da vil også problemene med lukt og røyk fra anlegget i sentrum være historie. I hovedsak skyldtes det «lurefyring» og for rå flis under fyringen, er forklaringen til den daglige lederen.

Nå er begge problemene eliminert. Anlegget vil kunne kjøres på maksimal effekt og høye nok temperaturer til å svi vekk røyk og lukt. I tillegg skal de lokale produsentene av biomasse, flis av jomfruelig trevirke hentet ut av skogene i Alta, være tørket ned til fuktighetsprosent som er akseptabel.

– Arctic Bio har fått tid på seg til å imøtekomme kravene både til leveringssikkerhet og kvalitet på flisproduktet. I verste fall vil vi ha utenlandske produsenter i bakhand, hvor vi kan kjøre flis om nødvendig, klargjør Odd Gunnar Knudsen.
 
I Alta er det to sentralvarmeanlegg, ett ved meieriet på Gamle Sentrum og ett i utkanten av Alta Sentrum. Begge blir nå samkjørt og eies og drives av Finnmark Miljøvarme AS.

Les hele artikkelen på Altaposten.no