Støtte er også gitt til konvertering av energisentralen i Kongsberg Næringspark samt utvidelse av det eksisterende fjernvarme- og kjølenettet.

Tønsberg er en av de siste større byene i landet hvor fjernvarmeutbygging ikke har kommet ordentlig i gang, og er et prioritert område i forbindelse med Regjeringens tiltakspakke. Skagerak Varme AS har i lengre tid planlagt en større utbygging av fjernvarme i området. 

Prosjektet Enova har gitt et tilsagn på 9,5 millioner til, gjelder utbygging av fjernvarmeanlegg i deler av Tønsberg sentrum. Det innebærer også byggingen av en mobil energisentral som fyres med pellets med gass som spisslast. 

- Enova ønsker med dette å sikre at utbygging av fjernvarme starter i Tønsberg sentrum. Anlegget baserer seg på en midlertidig pellesløsning, men skal på sikt erstattes av flis eller spillvarme i forbindelse med det store fjernvarmeprosjektet i byen. Totalt skal det første fase i prosjektet produsere 11,3 GWh fornybar energi når det ferdigstilles i 2013, sier Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør i Enova SF. 

Beregninger utført av Skagerak Varme viser at det totale fjernvarmepotensialet i Tønsberg er på nesten 100 GWh på lang sikt.

Enova har videre gitt tilsagn på 8,3 millioner kroner til Kongsberg Næringspark AS til en ny varmepumpe med en effekt på 3 MW varme og 5 MW kjøling, som skal utnytte prosessvarme samt spillvann fra et kloakkrenseanlegg som eies av kommunen. 

Dagens anlegg fyres med olje og elektrisitet, og den konverterte energisentralen skal knyttes opp til nytt og eksisterende fjernvarme- og kjølenettet. Totalt skal det nye anlegget produsere 12,5 GWh varme og 6,5 GWh kjøling. 

- Utbyggingen er et godt energiprosjekt hvor man legger til rette for bruk av fornybar energi i forbindelse med utvikling av næringsparken gjennom samkjøring av varmepumpe for varme og kjøling. Våre beregninger viser at prosjektet kan gi en netto reduksjon av oljeforbruket på rundt 760 000 liter olje fra 2014 noe som gir en miljøgevinst på rundt 2 000 tonn CO2 per år, sier Trude Tokle som er programansvarlig for fjernvarmeprogrammet i Enova SF.