Disse 16 skolene trenger alternative energikilder fordi de ligger utenfor konsesjonsområde til fjernevarmenettet i Oslo.

De fire prisvinnerne er:
Asplan Viak AS i samarbeid med Gether AS og NIVA, Bioenergi AS, Ivar Lærum AS og Liquiline AS.
- Vi synes det er flott at bransjen har reagert så positivt i forhold til nye, miljøvennlige energiløsninger og vi mente at eksisterende løsninger hadde et forbedringspotensial. Utgangspunkt for konkurransen gikk på såkalte nærvarmeanlegg og lokal varmeforsyning. På vårparten ble det også arrangert arbeidsseminar i samarbeid med NHO og ORECC (Oslo Renewable Energy and Environment Cluster) for selskaper i bransjer som startskudd for konkurransen, forteller administrerende direktør Knut Jonny Johansen i Undervisningsbygg.

De fire prisvinnerne får muligheten til utvikle løsningene sammen med Undervisningsbygg som forbeholder seg retten til å vurdere hvilke forslag som best oppfyller målsettingene i konkurransen og om forslagene kan utvikles til en prototype.

De 16 skolene som trenger innovative energiløsninger ligger spredt rundt om i byen og er: Bekkelaget, Bygdøy, Disen, Ekeberg, Engebråten, Grefsen, Grefsen videregående, Holtet videregående, Huseby, Kringsjå/Nordberg (to skoler på én tomt), Ljan, Nordstrand, Ris, Slemdal, Sollerudstranda og Svendstuen.

En tverrfaglig jury har vurdert 12 innkomne forslag og konkurransekriteriene har gått på investerings- og FDV-kostnader i et livsløpsperspektiv og levetid. I tillegg kom gjennomføringsevne, driftssikkerhet, grad av innovasjon og positive miljøgevinster samt muligheten for å bruke løsningene på andre skoler. Oslo kommune har en målsetting om å redusere klimautslipp med 50 prosent innen 2030.