Moderne bygg kan halvere klimagassutslippene sammenlignet med vanlige bygg. Et av hovedmålene i Framtidens byer er å bygge klimavennlige bygninger og byområder i landets 13 største byer.

De fire pilotprosjektene som denne gang godkjennes er:

Husabøryggen bofelleskap, Stavanger

Stavanger kommune skal etablere bofellesskap for 24 beboere med tilhørende lokaler for de ansatte. Bofellesskapet skal romme tre adskilte avdelinger: to avdelinger for beboere med psykisk utviklingshemning og en avdeling er for beboere innenfor psykiatri.

Les mer i Ecobox
 

Passivhus i Rådalslien bofellesskap, Bergen



Passivhus i Rådalslien bofellesskap, Bergen (Harald Holmås, Bergen kommune)

Bofellesskapet inneholder 10 leiligheter for psykisk utviklingshemmede fordelt over 2 plan, og er det første passivhus i regi av Bergen kommune. Det er lagt stor vekt på å få til driftsgunstige løsninger som også kan gi grunnlag for et godt bo- og arbeidsmiljø.
Les mer om prosjektet i Ecobox prosjektdatabase


Sollien barnehage, Bergen

Sollien barnehgae i Bergen (Ill: ©Asplan Viak AS)

Barnehagen prosjekteres som et passivhus i tre. Den skal være universelt utformet, og den skal utnytte og ta vare på stedegne kvaliteter som ligger i eksisterende tomt,- bl.a ved et minimert terrenginngrep.

Les mer på Ecobox


Sommerlyst, Tromsø
 


Plankart for rehabilitering av Sommerlyst skole, Tromsø (Tromsø kommune)

Sommerlyst skole er en ungdomsskole med 540 elever og en avdeling for sterkt utviklingshemmede barn. Bygget er bygd i tre trinn på begynnelsen av 1960 - tallet. Skolen ligger i et område med store kommunale areal og i et noe kaotisk trafikkbilde. Når skolen nå skal rehabiliteres eller bygges ny, skal hele området sees på på nytt for å skape et helhetlig, trygt og attraktivt område.

Les mer på Ecobox

Kilde/Med tillatelse av Framtidsbyer