Dette går fram av en landsrepresentativ undersøkelse med 1.900 deltakere over 15 år, utført av Sentio og konsulentfirmaet Sildre. Til sammen 36 prosent av befolkningen er helt enig eller noe enig i at de mangler konkret kunnskap om hva de kan gjøre for å redusere klimagassutslippene sine som presenteres i Dagsavisen i dag.

Arild Hermstad, daglig leder i Framtiden i våre hender, blir nedslått over at klimatåka fortsatt ligger tung over så store deler av befolkningen.

– Vindmøller, som Natur og Ungdom vil ha, og sportsbiler med litiumbatteri, som Bellona reklamerer for, blir bare tull. Strømsparing er mye bedre og gir større effekt, sier han til avisen.

Den siste tiden har det knapt vært mulig å åpne en avis uten å bli pepret med informasjon om klimakrisen som truer kloden vår.

I årene framover vil landområder bli oversvømmet, dyrearter utryddet, isbreer forsvinne og matproduksjonen truet. Men hva den enkelte kan bidra med for å snu utviklingen, er det altså langt ifra alle som har fått med seg.
– Det positive med denne uvitenheten, er at det her er et stort potensial for endret adferd, påpeker Hermstad.

Les hele artikkelen i Dagsavisen.