Pöyry er et globalt konsulent og ingeniørselskap innen energi, skogsindustri, infrastruktur og miljø og er representert i 49 land over hele verden.

Tidligere leder for Hordaland Olje & Gas, Sjur Storaas, er hentet inn for å bygge opp et stort kompetansemiljø innen energisektoren i bergensregionen.

I ryggen har han finsk energikompetanse og kapital. Han legger ikke skjul på at finnene har store vekstplaner.

På sikt kan det tenkes at behovet for minst 50 ingeniører blir til over 300.

– I styret for den nye bergensavleggeren sitter blant annet Pekka Ala-Pietilä, som har løftet Nokia fra sjøstøvler til mobilgigant. Nå skal det altså satses i bergensregionen med både kompetanse og kapital.

Pöyry er Europas fremste og en av verdens ledende innen fornybar energi.

Det finske selskapet er et internasjonalt storkonsern med over 8.000 ansatte og skal nå bygge opp et stort vestlandsk energimiljø i Bergen, gjennom egen vekst og oppkjøp, sier Sjur Storaas.

Selv skal han finne dyktige folk og snuse opp bedrifter her vest som finnene kan kjøpe. Fra kontorer på Kokstad i Bergen starter han jakten på de gode hodene.

– Vi skal være minst 50 ansatte i bergensområdet innen fire år. Vi skal kjøpe opp eksisterende bedrifter. Finner vi en riktig bedrift med 100 ansatte så kjøper vi gjerne den også. Jeg utelukker heller ikke at vi kjøper enda større bedrifter, dersom kompetansen er riktig. Pöyry kjøper årlig bedrifter for en milliard kroner over hele verden. Brorparten er selskaper rettet mot energisektoren, sier Storaas.

Den nye bergensavleggeren skal jobbe mot olje- og gassindustrien, og med fornybar energi som bioenergi, vannkraft, solkraft, vindkraft, avfall til energi, geotermisk energi og fangst av CO2.