Varmeteknikk AS som leverer fjernvarmerør kan nå tilby systemer som vil kunne redusere energitap og kostnader til reparasjon. En avtale mellom Varmeteknikk og Wideco Sweden som produserer overvåkings- og alarmsystemer for lekkasje i fjernvarmerør, er nylig undertegnet.

Widecos alarmsystem RedDetect er utviklet for registrering, måling og lokalisering av feil i isolerte fjernvarmerør. Systemet måler blant annet isoleringsmotstand, fuktighet og temperatur.
I kombinasjon med det grafiske overvåkingssystemet XTool, som inngår som en del av RedDetect systemet, forenkles bruk, kommunikasjon og presentasjon av data til sentral enhet.
- RedDetect effektiviserer driften og gjøre denne tryggere og mer økonomisk ved å sikre mot tap av energi i form av vann. Systemet er også med på å forlenge fjernvarmerørenes livslengde da korrosjon kan stoppes før større skade er gjort. Moderne teknologi og en fleksibel utførelse gjør at systemet lett anvendelig og kan utvides til ethvert behov. Systemet kan kommunisere over bredbånd, GPRS, 3G, ADSL eller fiber. XTools er dessuten Widowsbasert og selvsagt kompatibelt med de seneste versjoner som 2000 og XP, opplyser teknisk leder fjernvarme Arne Johansen i Varmeteknikk.

Fjernvarme bidrar til effektiv og miljøvennlig energiforsyning med begrenset CO2-utslipp. Rask registrering av lekkasjer og hurtig utbedring vil bidra til å øke disse fordelene.
- Effektiv utnyttelse av energi med begrensede tap er i tråd med samfunnets ønske og krav om energieffektivisering. Vi i Varmeteknikk ønsker å bidra til denne målsettingen og RedDetect er et middel i så måte, mener Johansen.