- Det var en meget hyggelig julepresang å få rett før jul sier en av prosjektlederne i rørleggervirksomheten, Eirik Haugland.
- Det sikrer ordrereserven for lang tid fremover, selv om dette prosjektet ikke starter for vår del før om et års tid. Men det gir oss trygghet, og vi vet at dette er et prosjekt som vil gå over lang tid.

Det er prosjektlederne Ståle Høyvik og Eirik Haugland hos Arna og Åsane Rørleggerservice AS som har stått for prosjekteringen og anbudssøknaden i dette prosjektet.

Det første byggetrinnet i det nye Barne- og ungdomssenteret ved Haukeland sykehus er kostnadsberegnet til 1,4 milliarder, og av dette utgjør rørentreprisen 56.7 millioner.

Alt innen rør
- Vi har hele jobben som har med rør å gjøre. Alt fra sanitær, røranlegg varme, sprinkleranlegg, gass (medisinsk) og trykkluft, røranlegg for kjøling og til sist vannbehandlingsanlegg. Det skal også bygges to bassenger, et vanlig basseng, samt et treningsbasseng. Dette er en omfattende jobb for oss, og vil selvsagt ta en del ressurser når vi er i gang. Per nå har vi ikke tatt 100 prosent stilling til noen konkrete produktvalg, bortsett fra at vi er noe låst på sanitærsiden. I prosjektbeskrivelsen er foretrukket sanitærutstyr fra Bano, da dette er mye spesialtilpassede løsninger, Haugland til VVS-forum

På varmesiden er kalkulert med vannbårent anlegg, og med radiatorer som varmekilde.

Bra marked i Bergen
- Vi kan se tilbake på et bra år, og vi har hatt mer en nok å gjøre. Men det er en kamp om å få de store jobbene, og det eneste minuset er sterk kniving på pris. Vi er litt spent på markedet og hva som skjer i år, om vi kommer til å merke finanskrisen som herjer i Europa. Det ville være rart om vi skulle gå helt klar her oppe, men vi er forsiktige optimister fremover. Så langt tyder det bra for vår virksomhet, sier en positiv Eirik Haugland, prosjektleder i Arna og Åsane Rørleggerservice AS avslutningsvis til VVS-forum.