- Disse kandidatene skal avlegge svenneprøve med oppstart mandag 29. oktober, opplyser Ingebjørg Martinsen i NRL til www.vvsforum.no.

Avlegge svenneprøve
De som skal avlegge svenneprøve og delta i Norgesmesterskapet for rørleggerlærlinger i år kommer fra ulike deler av landet. Nicolai Schjerlund jobber for Flush-VVS AS på Kolbotn, Lasse Kleveland arbeider hos ELMO Teknikk AS i Molde, Stian Sæther er ansatt hos Hagnes VVS AS fra Trondheim, Espen Mortensen representerer Sig. Halvorsen, avdeling Egersund og Benjamin Pettersen har sin arbeidsplass til daglig hos Alt A Rør AS i Alta.

Yrkes NM går av stabelen i Norges Varemesse og det hele starter altså mandag 29. oktober. Først fredag er det premieutdeling og avslutningsseremoni på Thon Hotel Arena. Det blir med andre ord en krevende og hektisk uke for unge rørleggerlærlingene.
Det er WorldSkills Norway og Akershus Fylkeskommune som inviterer bransjer, fagforbund, skoler og opplæringskontorer til å delta i årets yrkes-NM.

Yrkes-NM er det viktigste utstillingsvindu for yrkesfag. Intet annet arrangement kan gi tilsvarende innsikt i de forskjellige yrkesfagene i videregående opplæring, så det er helt naturlig at NRL satser stort på dette. Det er forventet ca. 30 000 besøkende under arrangementet på Lillestrøm.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen vil holde foredrag under konferansen og Halvorsen vil også stå for premieutdelingen på ettermiddagen 2. november.
- Det norske arbeidsliv vil fremover ha behov for god tilgang til fagarbeidere for å sikre behov for arbeidskraft. Antallet som fullfører yrkesfaglig utdanningsløp er ikke tilstrekkelig i forhold til flere bransjers fremtidige behov. For å lykkes med dette er det nødvendig at yrkesfagene sikres en status som gjør dem attraktive både for ungdom og voksne, sier kunnskapsminister, Kristin Halvorsen i en kommentar.