De fem turbinene skal plasseres på Skomakerfjellet, nabohøydedraget til de 25 turbinene som står der fra før.

– Vi er jo glade, vi. Vi får en mulighet til å fortsette den satsingen på fornybar energi som vi har holdt på med noen år, sier energidirektør Leidulv Gagnat i Trønderenergi til Teknisk Ukeblad.

Om det er økonomisk grunnlag for å bygge parken mener han at det blir avhengig av priser. Selskapet har ikke innhentet noe anbud siden 2006, og det har skjedd en del med prisene siden den tid. Han tror at finanskrisen spiller inn på investeringslysten innenfor dette feltet.

De fem turbinene får en kapasitet på opptil 10 MW og vil koste fra 90 til 110 millioner kroner. Årsproduksjonen kan bli mellom 24 og 27 gigawattimer (GWh).

Dagens 25 vindturbiner på Bessakerfjellet fikk 100 millioner kroner i støtte fra staten av en totalkostnad på om lag 500 millioner kroner. Nå håper Gagnat at TrønderEnergi kan komme med i Enovas neste tildelingsrunde.

I dag står fem vindparker til sammen for 70 prosent av vindkraftproduksjonen i Norge. Disse er Bessakerfjellet, Havøygavlen, Gartefjellet, Smøla og Hitra.

TrønderEnergi er landets nest største vindkraftprodusent og har planer om å bygge ut mer.

– Vi har en del prosjekter som vi jobber med. Vi har ingen mål om hvor mange hundre GWh vi har tenkt å bygge, men vi satser på fornybar energi og vindkraft. Mye av vannkraftressursene er utbygd eller varig vernet, sier Gagnat.

Les hele saken på TU.no