Sentralt plassert på Strømsø-siden er dette byens eneste rørleggerforretning, konkurrentene har lagt inn årene en etter en mens Jensen har bygd på sakte men sikkert.

Historien er på Bjørn og Hilde Jensens side. De er 3. generasjons rørlegger i den tradisjonsrike forretningen, som ble startet allerede 26. Mai 1930.

Deler oppgavene
4. generasjon er allerede på plass på markedssiden. Og bak enhver stor mann står selvfølgelig en driftig kvinne – Hilde er økonomiansvarlig mens Bjørn er praktikeren som tar den tekniske siden. – En heldig kombinasjon, kommenterer Bjørn.

Hemmeligheten med å få dette til å fungere i praksis er å gi hverandre albuerom.
- Man må passe på slik at man ikke løper på hverandre til stadighet, det blir faktisk enda bedre nå som butikker er blitt betydelig større. Dette er en fordel for kundene også – som nå får en topp moderne Comfort-butikk i sitt eget nærmiljø, forteller Bjørn.

Betydelig investering
Bjørn og Hilde legger ikke skjul på at aktiviteten gikk noe ned under finanskrisen, de benyttet da anledningen til å investere i full rehabilitering av de tradisjonsrike lokalene i Tordenskiolds gate. Det ble budsjettert med 3 millioner kroner, noe som viste seg å stemme rimelig bra. Resultatet ble da også et glitrende eksempel på hvor bra en moderne rørleggerforretning kan bli.

Mye goodwill
- Når vi har den eneste forretningen i Drammen sentrum har vi valgt å satse på ny og større butikk. Alle våre konkurrenter i rørbransjen har valgt å legge ned butikkene. Derfor virker det riktig for oss – også med tanke på å møte konkurransen fra byggevarebransjen – og satse på ny, flott oppgradert butikk. Fagkunnskap skal sikre vår drift, og ikke minst at vi alltid har vært i stand til å opprettholde et høyt servicenivå, forklarer Bjørn.
Det har i det hele tatt vært en travel tid i det siste, det ligger blant annet inne ordrereserver på 12 millioner kroner.

God kjedesamspill
- Det har vært lagt ned et stort arbeid i å gjøre butikken tidsriktig og mer selgende. Lokalet måtte stenge en måned, for her måtte alt totalrenoveres. Kjedens eksperter stilte opp, fagfolk på alle felt fra interiørdesign til konsept var involvert, det samme gjelder Comfort-Kjedens leverandører som bidro med bygging av utstillinger. Bedrifter har for øvrig vært med i Rørleggerkjeden Comfort i 31 år.
- Vi har så stor nytte av nettopp Comfort at ingen av de øvrige alternativene har vært aktuelle, påpeker Bjørn Jensen. Inger Elisabeth Løvstad, som er kjedens fagsjef for butikkonsept og profilering har gjort en imponerende innsats, det samme gjelder regionsjef Bjørn Gunstad og en rekke andre – vi skal slett ikke glemme våre egne 21 medarbeidere som har stått på ekstra i denne utfordrende rehabiliteringsperioden, forteller Hilde Jensen.

Fin respons
Det ble en stor dag da butikken reåpnet for kundene forrige uke. Representanter fra leverandørene var på plass, en lett nervøs stemning kunne spores hos Hilde mens Bjørn smilte seg gjennom det hele. Presis klokken 11.00 åpnet dørene – da var det kø utenfor – og resten av dagen er en lang hyggelig historie om blomster, gratulasjoner, kaker og ikke minst gode salg.

Skrevet av Jan H.Kalvik, Lasermedia