Konseptet blir presentert under Våtromsdagene 2014 som arrangeres 3.-4. april på Mastemyr Quality hotell.

- Vi er meget fornøyd med avtalen, og ser frem til å få på plass en helhetlig mal for hvordan de forskjellige fag skal dokumenteres, både under utføring og overlevering, sier avd. sjef Jørgen Gilberg i Norsk Byggtjeneste AS.
- Dette bidrar til at korrekt produktdokumentasjon når ut til enda flere aktører i bransjen, samtidig får vi etablert en omforent mal for alle fagområder og leveranser.

Bransjeløsning viktig
- For våre medlemmer og våre Godkjente våtromsbedrifter som dekker alle fagområder, ser vi det som viktig at vi nå sammen med Byggtjeneste kan få på plass en bransjeløsning som dekker dokumentasjonsbehovet for alle i verdikjeden, sier Cato Ove Karlsen, daglig leder av Fagrådet for våtrom. Han legger til at Fagrådet for våtrom nå vil starte det praktiske arbeidet med å få etablert en mal på hva sluttdokumentasjon skal inneholde for de forskjellige fagområder.

Tverrfaglig og uavhengig medlemsorganisasjon
Fagrådet for våtrom er en tverrfaglig og uavhengig medlemsorganisasjon og har som oppgave å bidra til å redusere våtroms skader. Under Våtromsdagene 2014, 3-4 april vil den nye løsningen bli presentert.

Fakta om ByggDok og ByggArchive
Norsk Byggtjeneste AS er Norges største formidler av byggeregler og byggevaredata. Selskapet tilbyr unike informasjonsprodukter og EDI-tjenester til byggenæringen. ByggDok er en løsning for distribusjon av digital produktdokumentasjon til alle aktører i et byggeprosjekt.
ByggArchive er et stoffkartotekverktøy integrert med ByggDok. Løsningen støttes også av en applikasjon for smarttelefoner som både kan tilføye varer og ta bilder av byggeprosjektet