Når vi arbeider på prosjekter holder vi ofte på 10-12 timer om dagen. Hvis du ikke har relevant kunnskap fra før, må du regne med 8 timer på skolen og mange timer hjemme hver dag, det dreier seg om å repetere og repetere og repetere. Dette er ikke noe du kan lese deg til.

– Hva var din bakgrunn da du søkte på BIM-studiet, Karlsen?
– Jeg hadde jobbet som rørlegger siden jeg var nitten år, senere tok jeg ett år på Teknisk fagskole, den såkalte Tekniker’n, på Etterstad. Nå ønsker jeg meg bort fra rørmekking, jeg har fått nok og vil prøve noe annet.

– Hvordan ser du på nytten av BIM-studiet når det gjelder å gjøre seg lekker på arbeidsmarkedet?
– Jeg tror vi som går ut her til sommeren vil være svært etterspurt. Vi hadde besøk av en representant for et firma som bygger ferdige moduler, og han sa at de ville foretrekke en BIM-tekniker med relevant erfaring fremfor en arkitekt på byggeplassen.
– Innen 2010 blir det et krav fra Statsbygg at alle deres bygg skal tegnes i BIM, det er kun BIM som gjelder. BIM-modellering vil senke byggekostnadene betraktelig, minske byggetiden og gi færre feil på arbeidsplassen. Todimensjonal teknisk tegning er på vei ut.

Sier Marius Karlsen. Til sommeren er han kanskje i gang med å tegne din neste bolig eller arbeidsplass.