Kristiansand kommune jobber kontinuerlig med gjennomføring av sine energiplaner for å oppnå større energibesparelser. Kommunen har kommet langt i mye av sitt arbeid, og nå er et av tiltakene utskiftning av platevekslere. Kommunen har valgt å satse på RotorX som er en roterende gjenvinner utviklet av Covent AS. 

- Eksisterende platevekslere skal byttes ut med en ny RotorX, innsatt i aggregatene. Vi vil bistå GK med å få disse montert, siden flere av anleggene må flatpakkes og rotor settes sammen inne i teknisk rom, sier Ivar Hovland, daglig leder i Covent AS.

Hovland sier videre at de allerede merker større etterspørsel etter Rotor X blant kommunene. Produktet blir et godt supplement til kommunenes energiplaner, og flere og flere kommuner etterspør nå denne løsningen hos sine servicepartnere.

- Vi vet at det er mangfoldige bygg som har installert platevekslere for mange år siden. Selve ventilasjonsaggregatene kan være i god stand, men energiforbruket er stort. Her vil RotorX være det rette produktet for å spare energikostnade, og den årlige gevinsten er kalkulert til godt over 1 mill kWh, så denne type energieffektiviseringer gir payback på 2-3 år, sier Ivar Hovland, daglig leder i Covent AS.