- Vi får god respons i markedet, så dette tegner bra, mener kunderådgiver i Bio Varme Sarpsborg AS, Cato A. Strand.

15 sentrumskunder er allerede koblet på anlegget som altså benytter seg av spillvarme fra industrigiganten Borregaard. En varmepumpe og en biokjel inne på Borregards område produserer varmen. Varmepumpen bruker bedriftens spillvarme.

Alle nye bygg skal tilknyttes
Mange har klaget over at hele Sarpsborg har vært gravd opp og at flere sentrumsgater har vært stengt i lengre tid. Blant annet har de næringsdrivende klaget på situasjonen, men nå er denne vanskelige perioden heldigvis over.
Sarpsborg kommune har besluttet at alle nye sentrumsbygg skal knyttes til fjernvarmeanlegget og alle kommunens bygg kommer etter. Prisen for fjernvarmen ligger fem prosent under tariff på en billigstev fyringsoljen og strøm til enhver tid.

- Kommunen kommer til å spare ti prosent totalt, for vi slipper noe driftsansvar, sier teamansvarlig for teknisk drift i Sarpsborg kommune, Jonny Mathisen.

Nærmest midt i Sarpsborg sentrum bygger Backe Prosjekt nytt leilighetskompleks med 29 leiligheter. Bygget skal kobles til fjernvarmeanlegget.

Miljøopptatt
- Dette blir praktisk for beboerne. I tillegg blir det billigere og så sparer vi miljøet. Her er det bare vinnere, påpeker prosjektleder, Bjørn Fredriksen i Backe Prosjekt.

Eiendomsmegler, Frode Eriksen i Postbanken Eiendom forteller også at leilighetene er ganske lettsolgte og det kommer blant annet av den fremtidsrettede løsningen som er benyttet når det gjelder oppvarming.

- Folk er opptatt av miljø og synes det opplegget som Bio Varme Sarpsborg AS presenterer er meget bra, forteller Frode Eriksen til vvs-forum.no.