- Vi søker i denne omgang etter energirådgivere til våre kontorer i Oslo, Skien og Lillehammer. Vi får stadig mer å gjøre innen dette fagfeltet og trenger følgelig flere ansatte, opplyser daglig leder i Erichsen & Horgen AS, Erik Erichsen jr. til vvs-forum.no.

Erichsen & Horgen arbeider omtrent like mye i det offentlige som i det private markedet. Statsbygg og Undervisningsbygg er store aktører på den offentlige siden, men det er også mange tunge, private utbyggere i porteføljen. Erichsen & Horgen har 70 ansatte og er landets største selvstendige rådgivningsfirma innen VVS.

- Hva er årsaken til at finanskrisen ikke har rammet Erichsen & Horgen?
- Det er et sammensatt bilde, der dyktighet og langsiktig tenking, har vært avgjørende faktorer. Vi har også jobbet mye med å få i stand rammeavtaler, som, sikrer at vi alltid har noe i bunnen. Kompetente medarbeidere, som er gode ambassadører ute i markedet, betyr også mye. Rekruttering av dyktige medarbeidere har vært god de senere år. I tillegg arbeider vi blant annet med energirådgivning hvor fasadeberegninger og dagslysberegning utgjør en viktig del. Brannslukking med bl.a. sprinklinger også et felt som er styrket. Her har firmaet 3 FG godkjente rådgivere. Vi har mange bein å stå på Noe som ikke gjør oss så sårbare.

- Ingen mørke skyer på himmelen i 2009?
- Hvis ikke noe helt uforutsett inntreffer, så ser vi lyst på fremtiden. Vi er akkurat ferdig med Operaen og PWC bygget som er en del av Barcode i Bjørvika .Vi holder på med KLP-bygget. og nylig startet med 100 000 kvadratmeter for DnB Nor I Bjørvika Her er det jobb for oss helt frem til 2012, sier daglig leder Erik Erichsen jr. Halden Fengsel er også et stort prosjekt som er under bygging. Dette er under kyndig ledelse fra Skiens kontoret. Ellers kan nevnes prosjekter som Domus Medica på Gaustad i Oslo,Høyskolen i Vestfold, Lørenskog Kulturhus, og Tjuvholmutbyggingen.


Domus Medica er at av prosjektene som Erichsen & Horgen er involvert i. Domus Medica på Gaustad er i dag hovedsted for undervisning ved medisin- og odontologistudiet, samt ernæringsstudiet for Universitetet i Oslo.


Ullevål Stadion er også prosjektert av Erichsen & Horgen AS