Jeg begynner virkelig å lure på enkelte personer som ikke greier å ta inn over seg at Norge er ikke noe stor aktør av produksjon av kjølemaskiner og varmepumper. Vi er helt avhengig av hva som skjer hos de store produsentene i utlandet.

Ingen av de store aktørene ute lager Co2 aggregat for klimakjøling, eller bruker Propan på vannkjølte aggregater. Co2 greier ikke energikravene, og propan krever risikoanalyser opp mot 50 sider og vil være en mulig bombe i hele levetiden.

Allikevel holder Armin Hafner på med stadig undergraving av store internasjonale aktører for å bedre sitt Co2 prosjekt som ikke er i nærheten av å lykkes. Han prøver til og med å få egne avgifter på HFO'er for å hjelpe sitt Co2 prosjekt. Dette kan vi lese i siste nummer av bladet Kulde.

En fremtredende kar som han burde vel løfte blikket litt utenfor eget laboratoriet. Kanskje han tar feil og EU sin samlede kuldebransjen også består av noen kloke hoder kanskje gjør bedre valg, for de velger HFO'er.

I siste utgave av VVS aktuelt forsetter Stig Rath sine drømmer om en verden full av naturlige medier. Eu har nå fått fremlagt en rapport hvor en gruppe "aktivister" foreslår store endringer frem mot 2030.

På nettet kan man lese følgende om rapporten: Det skal bemerkes at dette for tiden bare er forslag, og ingen tidslinjer er angitt.

Det kom ikke tydelig frem i Rath sin artikkel.

F-gas review considers ban on R410A - Cooling Post

Det som heller ikke kom fram er at EU har fått kraftig protest mot forslaget.

Ledende foreninger fra hele Europa, Storbritannia og Japan har uttrykt «sterke bekymringer» for innholdet i EU-kommisjonens nylige F-gassgjennomgangsstudie.

Studien som ble presentert på DG Clima interessentverksted 6. mai har allerede kommet inn for kritikk for sine påstander om i hvilken grad "naturlige" kjølemidler kan erstatte HFK-er i RACHP-utstyr.

Det finnes ikke produkter og teknologi for å greie målene. Men det snakker de norske "spesialistene" ikke noe om.

Industry groups slam F-gas study - Cooling Post

Jeg tror at man nå må få frem hva som skjer i landene rundt oss og ikke bare fokusere på våte drømmer hos noen norske "spesialister".

Eller ønsker dere virkelig ødelegge den norske kjølebransje? Innlegg skrevet av Trond Kristensen, Novema Kulde.