- Vi startet prosessen i august 2010 med egen Miljøgruppe bestående av Bjørn Wilberg (Miljøsjef), Vidar Lien, Tom Roar Hanssen og Jørn Rom. Etter å ha sett at offentlige anbud i større og større grad krever en eller annen form for Miljøsertifisering, bestemt vi oss for å forsøke å kvalifisere oss etter kravene som Miljøfyrtårn organisasjonen krever, forteller Jørn Rom til VVS-Forum.

Han forteller videre at selskapet har gjennomført førstehjelpskurs for alle ansatte og ECO-drivingkurs for alle som har firmabil, det vil si 22 personer.

- Vi har gjort dette i samarbeid med Toyota Drammen, sier Rom.

I tillegg er avfallshåndteringen satt i system.

- Vi oppfordrer andre tekniske entreprenører til å gjøre det samme, utfordrer han.

Daglig leder Jørn Rom i VITO teknisk entreprenør AS fikk diplomet overrakt av Drammens ordfører Tore O. Hansen på hans kontor den 22. juni 2011.

VITO teknisk entreprenør AS er leverandør av ventilasjon på Norges første Futurebuilt-prosjekt som bygges i Drammen under prosjektnavnet Papirbredden 2. VITO håper på å samle verdifull kompetanse og erfaring fra dette prosjektet.

- Dette kan vi ta med oss videre på andre prosjekter vi er involvert i, fastslår Rom.

Papirbredden 2 er det første eiendomsprosjektet i Norge som helt fra start har vært prosjektert etter FutureBuilt kvalitetskriterier. FutureBuilt er et tiårig program med en visjon om å utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur med høy kvalitet. Målet er å realisere en rekke forbildeprosjekter – både byområder og enkeltbygg - med lavest mulig klimagassutslipp, og som samtidig bidrar til et godt bymiljø.

Kvalitetskriteriene i FutureBuilt setter høye mål for forbildeprosjektene. På kort sikt skal det realiseres prosjekter med 50 prosent reduksjon av klimagassutslipp fra transport, stasjonær energibruk og materialbruk sammenliknet med dagens praksis. Ambisjonsnivået heves i årene framover og FutureBuilt skal være en arena for innovasjon, kompetanseutvikling og erfaringsformidling for utbyggere, arkitekter, rådgivere, entreprenører, kommuner og brukere.

Bygget i Drammen prosjekteres som passivhus og skal tilfredsstille energimerke A. Med bakgrunn i prosjektets deltagelse i Futurbuilt, skal kvalitetskrav med hensyn på reduksjon av klimagassutslipp knyttet til transport, og energi- og materialbruk ivaretas. I denne sammenheng har prosjektet som en klar målsetting at materialer og produkter som brukes i byggverket skal være fremstilt med forsvarlig energibruk og minst mulig forurensning, og skal i byggets levetid gi minst mulig stoffer som kan påvirke inneklimaet negativt.

For Drammen som by, betyr FutureBuilt-samarbeidet å fremstå enda tydeligere som en nyskapende, visjonær og internasjonalt interessant arkitektur- og miljøby. Som et utstillingsvindu nasjonalt og internasjonalt, gir FutureBuilt mulighet for bred profilering av alle involverte

VITO teknisk entreprenør AS opplever en sterk ordreinngang og har signert nye kontrakter for over kr. 35 millioner den siste tiden.

- Vi kan nevne nytt hovedkontor for AKA i Hønefoss, Bekkestua Skole, Hamar Kulturhus, Sigdal Ungdomsskole og Det Norske Teateret. Vi er pr. dags dato blitt 40 fast ansatte og er alltid ute etter dyktige rørleggere og prosjektledere for å sikre videre vekst i firmaet, sier Jørn Rom.

VITO teknisk entreprenør AS ble i mai den foretrukne leverandør i sone 2 (Buskerud) vedrørende service på alle fylkes- og kommunale bygg for ventilasjonssystemer og kjøleanlegg. En BTV-avtale er en innkjøpstjeneste som har fagansvaret for utvikling av innkjøp og logistikkvirksomheten i Buskerud, Telemark og Vestfold fylkeskommune. BTV Innkjøp har ansvaret for inngåelse av rammeavtaler på forbruksvarer og tjenestekjøp, rådgivning og opplæring i innkjøp, samt innføring av egnede IT-systemer for styring av innkjøp og logistikkvirksomheten.

- Avtalen vil generere mange nye serviceoppdrag og rehabiliteringsprosjekter i de neste 4 årene, sier Jørn Rom.

Grunnet sterk økning i serviceavtaleporteføljen den siste tiden, satser VITO videre på sin strategi vedrørende styrking og økt fokus på service og rehabiliteringsprosjekter. Dette vil medføre nyansettelser utover våren 2011 i serviceavdelingen som ledes av Bjørn A. Wilberg.

VITO er en teknisk entreprenør som har opparbeidet seg høy bransjekunnskap innen tekniske entrepriser.

Fagområder som VVS-bedrift er rør-, ventilasjon-, klima-, kjøling og automatikkarbeider hovedsakelig i Buskerud, Vestfold og Akershus.

- Vi har egen serviceavdeling som i tillegg er en totalleverandør av bygg tekniske tjenester. Vårt mål er å yte den beste servicen for våre kunder, avslutter Jørn Rom.

Les om Papirbredden 2
Les mer om
BTV-Samarbeidet