I forbindelse med Entra Eiendoms store utbyggings- og rehabiliteringsprosjekt i Professor Olav Hanssens vei 10 har det lenge vært forhandlet om eierskap i energiselskapet Ullandhaug Energi. I begynnelsen av juli ble forhandlingene sluttført, og Entra Eiendom signerte da avtalen som gir en eierandel på 44 prosent i selskapet. De øvrige eierne i selskapet er Ipark Eiendom (tidl Rogalands Kunnskapspark Eiendom) med 51 % og Iris (tidl. Rogalandsforskning) med 5 %. Alle eierne har betydelig bygningsmasse i nærområdet.

Etter ombygging av Professor Olav Hanssens vei har Entra pålagt seg selv at eiendommen skal tilfredsstille kravet til energimerkning klasse B på. Kravet betinger omlegging fra elektrisk til vannbåren oppvarming, og bruk av fornybar energi. Det var ikke fjernvarme-/fjernkjølelevering i området, noe som innebar at man måtte finne en alternativ lokal energileverandør til anlegget.

Ullandhaug Energi leverer i dag varme og kjøling til naboeiendommen, eid av Ipark, og baserer seg på geovarme som energikilde, i kombinasjon med varmegjenvinning. I tillegg suppleres det med gass som spiss- og reservelast. Dette gjør at energiproduksjonen blir svært miljøvennlig, og medfører betydelige lavere CO2-utslipp enn tradisjonell energiproduksjon.

Basert på Entras behov var selskapet en ideell energileverandør. Forhandlingene om hvordan Entra kunne bli deleier og bidra til nødvendige investeringer startet derfor raskt etter at det ble bestemt at prosjektet skulle settes i gang. Når avtalen nå er signert var planene om å dekke alle eiernes energibehov allerede klare - totalt 100.000 kvadratmeter bygningsmasse. Det legges også til rette for at energisentralens kapasitet kan utvides i framtiden.

Hovedmålsettingene til Ullandhaug Energi er at energileveringen skal være sikker og konkurransedyktig, samt basere på fornybar energi og framtidsrettede løsninger. Entra Eiendom er svært godt fornøyd med at eierskapet nå er formalisert og ser fram til å utvikle selskapets miljøsatsning ytterligere, i samarbeid med de øvrige eierne.