Forvaltningsresultatet, som beregnes før verdiendringer, skatt og minoritetsendringer, var på 326 millioner, en økning på 23 millioner kroner sammenlignet med første halvår i 2009.

Hovedforklaringen på økningen i leieinntekter er ferdigstillelse av utviklingsprosjekter, mens nedgangen i andre driftsinntekter i hovedsak skyldes inntektene fra datterselskapet Optimos salg av leiligheter i boligprosjektet Maridalsporten året før. Bedringen i resultatet før skatt skyldes i stor grad positiv verdiendring på eiendomsporteføljen.

Store leiekontrakter
- Entra har et godt resultat i første halvår 2010, med en økning i både leieinntekter, forvaltningsresultat og resultat før skatt. Vi har inngått flere store leiekontrakter i denne perioden, sier Kyrre Olaf Johansen, administrerende direktør i Entra.
Den største leiekontrakten Entra inngikk i perioden er med Skattedirektoratet og Skatteetatens IT- og servicepartner på 15 år og 25.000 kvadratmeter i Fredrik Selmers vei 4 på Helsfyr i Oslo. Bygget skal totalrehabiliteres og være ferdig høsten 2013. I byggeperioden som starter neste år, skal leietakerne ha lokaler i Hagegata 23 på Tøyen i Oslo. Entra startet totalrehabiliteringen av Hagegata 23 i juni.

God posisjon
Entra har en diversifisert portefølje av attraktive kontoreiendommer som i stor grad er utleid på langsiktige leiekontrakter til solide leietakere. Ledigheten i porteføljen er begrenset. Selskapet har en god posisjon i kredittmarkedene.
- Entra vil utnytte den gode posisjonen selskapet har, til fortsatt lønnsom vekst. Selskapet fokuserer på å øke avkastningen på selskapets egenkapital ytterligere, samtidig som vi vil videreføre en forsiktig finansiell risikoprofil, sier Johansen.