Samarbeidet skal gi kundene tilgang til høykvalitets varmepumper som er både energieffektive og miljøvennlige. Varmepumpene har en kapasitet på 50 og 90 kW, noe som gjør dem gunstige for større byggeprosjekter og industrielle anlegg. 

- Varmepumpene er designet, utviklet og produsert i Norge for nordiske forhold. Varmepumpene er også miljøvennlige, da de bruker fornybar energi til å produsere varme. Entalpy skal produsere varmepumpene og stå for installasjon og service, mens El-Bjørn vil stå for oppbygging av marked og salg, skriver de i en pressemelding.

Begge selskapene er anerkjente i Norge, og gjennom samarbeidet skal man ta en ledende rolle innen varmepumper konstruert for det nordiske bygg- og anleggsmarkedet. 

Entalpy har lang bransjeerfaring med varmepumper, mens El-Bjørn i lang tid har vært markedsledende innen midlertidig bygg-klima og tørkeløsninger. 

- Varmepumpene vil bli en viktig del av El-Bjørns unike portefølje av produkter og løsninger for fremtidens miljøvennlige og oppkoblede byggeplass. Selskapene er overbevist om at gode produkter kombinert med solid kompetanse er noe markedet etterspør og vil ta godt imot, skriver partene. 

Entalpy AS ble etablert i 2021 av Svein Torgersen og Frank Utsola. Begge med lang erfaring fra VVS og kjølebransjen. 

Forretningsideen ble unnfanget under Covid nedstengningen som en følge av at regjeringen vil innføre forbud mot bruk av fossil oppvarming på byggeplasser fra 2022, og utslippsfrie byggeplasser fra 2025. Dette skapte ett marked over natten, selv om byggebransjen hadde vært moden for produktet lenge. Den vesentlige økningen i energipriser det siste året åpnet for andre markeder.